Μία από τις συναρπαστικότερες σεζόν στη σύγχρονη ιστορία του ΝΒΑ ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) μετά την επικράτηση των Μαϊάμι Χιτ επί των Σαν Αντόνιο Σπερς στον έβδομο και τελευταίο τελικό του “μαγικού κόσμου”. Η παρέα του ΛεΜπρον Τζέιμς έκανε το back to back γράφοντας… ιστορία και πολλά άλλα καθώς αυτό είναι μόνο ένα από τα ενδιαφέροντα αριθμητικά στοιχεία που ξεχώρισαν σε αυτή τη σειρά των Τελικών.

Το basketblog.gr σάς τα παρουσιάζει αναλυτικά:

· Οι Μαϊάμι Χιτ έγιναν οι δωδέκατη ομάδα που κερδίζει back to back τίτλους.
· Οι Μαϊάμι Χιτ είναι η τρίτη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που κερδίζει τόσο τους τελικούς περιφέρειας όσο και τους Τελικούς σε έβδομο παιχνίδι

· Ο ΛεΜπρον Τζέιμς κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά τον τίτλο του πρωταθλητή, τον τίτλο του MVP της κανονικής περιόδου και αυτόν των Τελικών. Ρεκόρ που έχουν πετύχει μόνο οι Μπιλ Ράσελ και Μάικλ Τζόρνταν.
· Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς “έπιασε” τους Σακίλ Ο’ Νιλ, Μάικλ Τζόρνταν, Κόμπε Μπράιαντ και Χακίμ Ουλάζουον κερδίζοντας τον τίτλο του ΝΒΑ και αυτό του MVP των τελικών για δεύτερη σερί χρονιά.

· Στα έξι πρώτα παιχνίδια των Τελικών, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε 21/67 (31.3%) μακριά από το “ζωγραφιστό”, ενώ στο έβδομο είχε 13/23 εντός παιδιάς (56.5%).
· Αυτός είναι ο ένατος τίτλος που κατακτά ο Πατ Ράιλι. Έχει κερδίσει έξι ως προπονητής (τα πέντε ως πρώτος), δύο ως παράγοντας και ένα ως παίκτης.

· Ο Ντάνι Γκριν σούταρε με 2/19 (10.5%) στα δύο τελευταία παιχνίδια των Τελικών (1/12 στο έβδομο), όταν στα πρώτα πέντε είχε 57% εντός παιδιάς.