Μπορεί το βλέμμα όλων στο ΝΒΑ -και όχι μόνο- να είναι στραμμένο στους τελικούς περιφέρειας, ωστόσο αρκετές ομάδες της λίγκας ψάχνουν τις διάφορες κινήσεις που πρέπει να κάνουν για ν’ ανανεώσουν, διατηρήσουν ή και «φρεσκάρουν» διάφορα σημεία του οργανισμού.

 

Μία απ’ αυτές είναι οι Charlotte Hornets, οι οποίοι αποφάσισαν ν’ ανανεώσουν με πολυετές συμβόλαιο τον πρόεδρος επιχειρήσεων μπάσκετ και General Manager τους, Mitch Kupchak. Ο 67χρονος Αμερικανός έχει αυτόν το ρόλο στις «Σφήκες» απ’ τον Απρίλιο του 2018, ενώ πριν από αυτό ήταν για 3 δεκαετίες GM των Los Angeles Lakers.

Ο Kupchak, σε αυτά τα 4 χρόνια που βρίσκεται στο Σάρλοτ, έχει καταφέρει ν’ αποκτήσει μια εντυπωσιακή σειράς ταλαντούχων παικτών απ’ το Draft, όπως ο Miles Bridges, o PJ Washington, o Cody Martin, Jalen McDaniels, James Bouknight και φυσικά ο All-Star πλέον LaMelo Ball, ενώ εκτός αυτών έχει μεσολαβήσει στο να έρθουν στην ομάδα οι Terry Rozier, Kelly Oubre Jr., Gordon Hayward και Montrezl Harrell μεταξύ άλλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη τύπου, όταν ρωτήθηκε για τον Miles Bridges, ο οποίος θα είναι restricted free agent το καλοκαίρι, απάντησε: «Η πρόθεσή μας είναι να κρατήσουμε τον Miles μακροπρόθεσμα. Είναι ένα μεγάλο μέρος του μέλλοντός μας».

Τέλος, ο GM των Hornets αναφέρθηκε και στην περίπτωση του προπονητή, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι μέσα σε 2 μήνες θα έχει βρεθεί κάποιος προπονητής, ο οποίος μάλιστα «θ’ ανεβάσει την ομάδα σε ψηλότερο επίπεδο» και θα μπορέσει να την φτάσει εκεί που δεν έχει καταφέρει τα τελευταία 2 χρόνια, στα play-offs.

Μερικά ονόματα από αυτά που έχουν «πέσει στο τραπέζι» είναι αυτό του βοηθού προπονητή των Bucks, Darvin Ham, του επίσης βοηθού προπονητή των Warriors, Kenny Atkinson (οι δύο πρώτοι έχουν περάσει κι από 2η συνέντευξη) και του πρώην προπονητή των Rockets και ενός απ’ τους κορυφαίους, Mike D’Antoni. Ο τελευταίος, μάλιστα, θέτει τη σοβαρότερη υποψηφιότητα απ’ όλους για τον πάγκο της ομάδας του Michael Jordan.