1) Kλασικό ματς κλασικού Westbrook

Η χθεσινή αποστολή των Lakers στη Charlotte θύμισε εν πολλοίς τη θητεία του Westbrook στην Oklahoma τη χρονιά του MVP, αφού η απουσία των LeBron και Davis και ο (πιο) πενιχρός περίγυρος που απέμεινε του έδωσαν την ευκαιρία να λειτουργήσει ξανά ως ο σούπερ σταρ -από άποψη προσοχής, USG και τάσεων- που γνωρίσαμε.

Επιθετικά, ήταν εξαιρετικός με 35 πόντους με 28 επιθέσεις (23 σουτ + 5 κερδισμένα φάουλ για βολές) αλλά και 23 potential ασίστ (5 τελικές πάσες) για μόλις 1 λάθος, βιώνοντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του τα τελευταία χρόνια.
Αμυντικά, αδιάφορος όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, με τους Hornets να εκτελούν με 7-13 σουτ απέναντί του (4-5 δίποντα).

Αυτό το μοτίβο δεν αρκεί προφανώς για μια πρόοδο πρωταθλητισμού, αλλά είναι πολύ (πάρα πολύ για την ακρίβεια) πιθανό να φέρει νίκες στην κανονική διάρκεια -όπως έχουν αποδείξει εδώ και αρκετά χρόνια παίκτες στο καλούπι του James Harden, του John Wall ή του Trae Young.
Το ζήτημα του LA δεν είναι άλλο από την ομαλή του συνεύρεση με τον James αλλά και τη δική τους με το ασουτο περιβάλλον που έχουν χτίσει οι “Λιμνανθρωποι” φέτος.

Μια αποτυχημένη σχέση που τους έχει φέρει στο 24-26 πάρα τα όνειρα τίτλου στην off season

2) Τα χαμηλά σχήματα των Lakers

Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν στη Βόρεια Καρολίνα με ένα μόλις διαθέσιμο Center, τον DeAndre Jordan, αφού τόσο ο Davis (δεν παίζει σε back to back) όσο και ο Dwight Howard (DNP) απουσίαζαν για ξεχωριστούς λόγους.

Ο DJ ήταν για άλλη μια φορά τραγικός γράφοντας το χειρότερο Net Rating του γηπέδου (-34), δημιουργώντας πάρα πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση.

Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα λοιπόν (28 λεπτά), οι φιλοξενούμενοι στηρίχθηκαν αποκλειστικά στο small με τον επίσης κακό χθες Stanley Johnson στο 5, κάτι που αφενός τους χάρισε μεγαλύτερη ευελιξία και spacing στην επίθεση με περισσότερους σουτέρ στο παρκέ -κάτι που εκθειάζει το παιχνίδι του Westbrook– και αφετέρου πιο σύγχρονα σχήματα για άμυνα (που πήγε… βόλτα γενικά) και αθλητικότητα.

Με αυτές τις πεντάδες, οι λειψοί Lakers κατάφεραν να φτάσουν ένα σουτ μακριά από μια τεράστια νίκη κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ανατολής.
Αλλά δυστυχώς για αυτούς, δεν αρκούσε.