Στα χέρια του John Horst τοποθετήθηκε το μέλλον των Μilwauke Bucks. Η υπογραφή (ή όχι) του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην supermax επέκτασή του, θα καθόριζε το αύριο του οργανισμού. Και την καυτή πατάτα κρατούσε ο 37χρονος general manager. Κοιτώντας πίσω, ο Χορστ (μιλώντας στο Athletic) παραδέχτηκε πως ήταν μία διαδικασία που ήταν εκτός ελέγχου. 

«Στο τέλος της ημέρας, η απόφαση ήταν του Γιάννη. Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχουν οικονομικοί όροι για να συμφωνηθούν. Είναι αυτό που είναι. Υπήρχε μεγάλη νευρικότητα, η οποία πάει μαζί με μία τόσο σημαντική απόφαση. Δεν έχεις τον έλεγχο, έτσι; Όταν είδα εκείνο το ποστ στο Instagram ηρέμησα», παραδέχτηκε ο Χορστ. 

Ο GM των Bucks αναφέρθηκε και στις πρώτες ημέρες του Giannis στο Μilwauke «Ξέρουμε ο ένας τον άλλον αρκετά χρόνια. Του συμπεριφερθήκαμε – και στην οικογένειά του – όπως σε όλους. Δεν το κάναμε επειδή ξέραμε ότι θα γίνει MVP. Ούτε επειδή θα γίνει ό,τι έγινε. Με ξέρετε, είμαι εθισμένος με το μπάσκετ. Ο Κώστας ήταν 15 ετών και ο Αλεξ νομίζω 11. Ερχόντουσαν και παίζαμε τα πρωινά, πέντε εναντίον πέντε, δύο εναντίον δύο. Ο Γιάννης ήταν παραδίπλα στις εγκαταστάσεις και η οικογένεια έμενε απέναντι από το γήπεδο. Τα αδέρφια του ήταν στις εγκαταστάσεις και παίζαμε όποτε μπορούσαμε».  

Ο Horst μίλησε για τη δικαίωση του συστήματος του ΝΒΑ, για την ανανέωση του Γιάννη και πρόσθεσε: «Δεν ήταν εύκολη η απόφασή του. Το σκέφτηκε αρκετά και στο τέλος εμπιστεύτηκε έναν οργανισμό , ο οποίος προσπαθεί να γίνει σπουδαίος κάθε χρόνο, όχι μία φορά. Δείχνει πολλά για τον Giannis η απόφαση να μείνει. Και τη θέληση που έχει να νικήσει και να είναι μέρος μιας κουλτούρας όπου η νίκη πάει πρώτη. Και σε μία ομάδα, η οποία θα του δώσει τα υλικά για να μπορέσει να διεκδικεί κάτι καλύτερο κάθε χρόνο. Ο στόχος μας είναι αυτός, να δημιουργήσουμε μία τέτοια κουλτούρα και να κερδίζουμε σε υψηλό επίπεδο. Δεν έχουμε φτάσει στον υπέρτατο στόχο ακόμη, αλλά νομίζω ότι βελτιωνόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι»