Ο κύβος ερρίφθη. Ο Andre Iguodala θα παίξει μπάσκετ για άλλη μία χρονιά. Ο “Iggy” αποφάσισε να κάνει τη σεζόν 2022-23 τη 19η και τελευταία του στο ΝΒΑ, επιστρέφοντας φυσικά στους πρωταθλητές Golden State Warriors, με την προσδοκία να κερδίσει άλλο ένα δαχτυλίδι.

Την ανακοίνωση έκανε ο Iguodala  μέσω του προσωπικού του podcast (“Point forward”) και στο Golden State θα καλύψει τη 14η θέση του ρόστερ, η οποία τον περίμενε τόσο καιρό… «Ο Steph Curry είναι ο μόνος που πρόκειται να κατηγορήσω. Επειδή όμως είμαστε ομάδα, θα κατηγορήσω τον Steph, τον Draymond, τον Klay και λίγο τον Steve και τον Bob Myers, για την αγάπη που μου έδειξαν. Στο λέω όμως Steph. Αυτή είναι η τελευταία χρονιά», είπε μεταξύ άλλων ο 38χρονος φόργουορντ.

Τη σεζόν 2021-22 ο Iguodala είχε μόνο 4 πόντους, 3,7 ασίστ και 3,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 31 αγώνες και ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς εκτός rotation, όπως αναμένεται να είναι και την επερχόμενη, την τελευταία του στο ΝΒΑ. Οι Warriors τον θέλουν όμως. Όπως είπε και ο Bob Myers την Πέμπτη:

«Είναι πολύ δύσκολο να βρεις αυτή την σταθερότητα και ηγετική ικανότητα που παρέχει σε μία ομάδα. Είναι τόσα πολλά που κάνει εκτός γηπέδου. Είναι έξυπνος, γνωρίζει την ομάδα μας, είναι πραγματικός επαγγελματίας και έχει δει πολλά. Είναι κάποιος που θέλεις να έχεις τριγύρω σου».