O Tee Morant γεννήθηκε το 1975 στη South Carolina, έναν τόπο που δεν αποχωρίστηκε ποτέ μέχρι και σήμερα, και από τις πρώτες του κιόλας ημέρες στον κόσμο μας ανέπτυξε μια ολοφάνερη αγάπη για το μπάσκετ και την πορτοκαλί θεά του, που σύντομα τον μάζεψε και τον ανάγκασε να ξεχάσει κάθε άλλο θηλυκό.

Εκτός από ένα, για το οποίο θα την πρόδιδε μια για πάντα!

Ο Tee ήταν τόσο καλός στο μπάσκετ που σχεδόν όλα τα τρανά High Schools της περιοχής ήθελαν να τον αποκτήσουν πάσει θυσία, με τον ίδιο ωστόσο να επιλέγει το γειτονικό Hillcrest, όπου είχε την τύχη να αγωνιστεί για 4 χρόνια στο πλευρό του Ray Allen, μετέπειτα θρύλου του ΝΒΑ!

 

 

 

Μετά από κάποιες τίμιες σεζόν εκεί, ήρθε ο καιρός για το κολέγιο αλλά και τον χωρισμό των δύο τους, με τις αντίθετες πορείες και ικανότητές τους να μην τους επιτρέπουν ποτέ ξανά να γίνουν συμπαίκτες.

Ο Allen πήγε στο UConn.
Ο Tee πήγε στο Claflin University, προκειμένου να είναι κοντά στην κοπέλα του και την οικογένειά του.

Όταν το κεφάλαιο του NCAA έκλεισε οριστικά 4 χρόνια μετά, ο Morant ήταν έτοιμος σε ηλικία 22 ετών να εγκαταλείψει τα πάντα στο διάβα του και να κυνηγήσει μια καριέρα στο εξωτερικό και την Ευρώπη.

Αλλά το θηλυκό στοιχείο ήταν ξανά εκεί για να του δείξει το δρόμο, με την κοπέλα του, την Jamie, να μένει έγκυος και λίγους μήνες μετά να φέρνει στον κόσμο ένα αγοράκι, που δεν γνώριζαν ακόμα πως θα εκτόξευε λίγα χρόνια μετά το μπασκετικό θρύλο της οικογένειας Morant.

Το όνομά του;
Ja Morant.

Ο Tee δεν ήθελε να κυνηγήσει ποτέ την ευκαιρία να γίνει επαγγελματίας μετά τη γέννηση του παιδιού του, αλλά όταν αντίκρισε στο γιο του την ίδια δίψα για το μπάσκετ που έπνεε και σε αυτόν όταν ήταν ακόμα μικρός, αποφάσισε να τον βοηθήσει να γίνει κάτι που δεν κατάφερε ποτέ να γίνει εκείνος.

Κάθε μέρα μετά το σχολείο, οι δύο τους περνούσαν ατελείωτες ώρες στην πίσω αυλή του αγαπημένου τους σπιτιού στη νότια μεριά της Carolina, με τον Tee να μαθαίνει στο γιο του όλα τα μυστικά του αλλά και τα βασικά στοιχεία του αθλήματος, όπως το ball handling και το σουτ.

Ωστόσο, η πιο σημαντική αρωγή του δεν ήταν αυτό το μάθημα, αλλά η αγκαλιά του κάθε φορά που ο Ja τη χρειάστηκε.

Μπορεί πλέον να είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ, αλλά όταν τελείωσε τη θητεία του στο High School του Crestwood, ο Ja δεν έλαβε ούτε μια επίσημη πρόσκληση από κάποιο κολέγιο της χώρας, με τους scouters να μην κάνουν καν τον κόπο πολλές φορές να δουν ζωντανά τα παιχνίδια του και να αρκούνται σε σχόλια συναδέλφων τους.

 

 

 

Ο Tee ήταν εκεί.

Ήξερε ήδη τι σημαίνει η απόρριψη.
Ήξερε ήδη τι σημαίνει να παράτας τα όνειρά σου.
Ήξερε ήδη τι σημαίνει να βλέπεις τους γύρω σου να πετυχαίνουν και εσύ να μένεις στάσιμος και να τους κοιτάς σιωπηλά και με σκυμμένο το κεφάλι.

Ήξερε κάθε μία απόχρωση και κάθε ένα δηλητήριο.

Ο Tee ήταν εκεί.
Και είχε μια τεράστια αγκαλιά για τον γιο του.

Εν τέλει, το άσημο Murray State αποφάσισε να δώσει μια ευκαιρία στον Ja και αυτός την έπιασε από τα μαλλιά.

Δύο χρόνια μετά δεν ήταν απλά στο ΝΒΑ, δεν επιλέχθηκε απλά στο Draft, δεν ήταν απλά παρών εκείνη την ημέρα σε κάποια αντιλαλική άκρη της αίθουσας στη Νέα Υόρκη.

Αφού έγινε ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του Murray State, επιλέχθηκε στο νούμερο 2 -πίσω μονάχα από τον πρώην συμπαίκτη του στο AAU, Zion Williamson– και έκτοτε έχει βάλει μια άσημη και άγουρη ομάδα στο τραίνο του κυνηγιού των Playoffs.

 

 

Γιατί πέτυχε;

Γιατί δεν έμαθε ποτέ να ζει με δικαιολογίες.
Γιατί δούλευε κάθε ώρα της ημέρας για να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά του ανίκανου, για να πείσει έστω και ένα ζευγάρι μάτια να τον προσέξει και να του δώσει μια ευκαιρία.
Γιατί είχε μια απέραντη προσοχή και νοιάξη από έναν άνθρωπο, τον πατέρα του, που δεν τον άφησε λεπτό από κοντά του.

Και μπορεί η ιστορία να κατατάσσει τον Tee Morant στους άδοξους και άσημους, αλλά αν δεν υπήρχε το δικό του αγωνιστικό πνεύμα και η προσωπική του αγάπη για την πρόοδο του γιου του, μάλλον κανείς δεν θα ευχόταν στο Ja Morant για τα σημερινά του γενέθλια!

Kαι όσο κυλάει αυτό το αίμα στην οικογένειά τους, ποιος ξέρει, μπορεί ο επόμενος Morant να είναι ακόμα πιο επικίνδυνος!

Σήμερα, ο ήδη λαμπρός Ja Morant γίνεται 22 ετών.