Ο “θρύλος” του “μαγικού” κόσμου του ΝΒΑ Kareem Abdul-Jabbar μιλώντας στο “Los Angeles Times” εξήγησε κάποια δεδομένα που υπάρχουν στη χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σχετικά με το ρατσισμό, με αφορμή το τελευταίο γεγονός με τον αστυνομικό στη Minneapolis.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο Kareem Abdul-Jabbar:

«Πράγματι, οι διαδηλώσεις συνήθως χρησιμοποιούνται από κάποιους ως δικαιολογία, για να κάψουν αυτοκίνητα ή να καταστρέψουν βιτρίνες καταστημάτων. Δεν θα ήθελα να βλέπω λεηλασίες μαγαζιών ή κτίρια να παίρνουν φωτιά. Αλλά, οι Αφροαμερικανοί ζουν σε… φλεγόμενα κτίρια για πολλά χρόνια και αναπνέουν τους καπνούς, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν όλο και περισσότερο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Ο ρατσισμός στις ΗΠΑ είναι σαν την σκόνη στον αέρα. Είναι αόρατος, ακόμη κι όταν τον αναπνέεις, μέχρι να μπει ο ήλιος… Τότε, τον βλέπεις παντού. Αυτό που πρέπει να δούμε όταν παρακολουθούμε μαύρους διαδηλωτές ή ανθρώπους που λόγω κορονοϊού έχουν φτάσει στα άκρα τους, είναι ότι δεν το κάνουν γιατί θέλουν περισσότερα μπαρ ή ινστιτούτα ομορφιάς, αλλά γιατί θέλουν να ζήσουν. Να αναπνεύσουν».

Δείτε τις σχετικές δημοσιεύσεις: