Ο Stephen Jackson εκτός από διακεκριμένος πρώην αθλητής του ΝΒΑ ήταν και ο αδερφικός φίλος του αδικοχαμένου George Floyd, που δολοφονήθηκε από αστυνομικό στη Minneapolis πριν από λίγο καιρό.

Ο Jackson πήρε θέση στο ζήτημα που απασχολεί το ΝΒΑ, την επόμενη ημέρα της διοργάνωσης και την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, τονίζοντας πως δεν είναι τώρα η κατάλληλη χρονική στιγμή για το μπάσκετ και πως προέχουν άλλα πράγματα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Στο παρελθόν, ο Jackson είχε 15,1 πόντους μ.ο. ανά παιχνίδι στο “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ και έχει πρωταγωνιστήσει με ομάδες όπως οι Milwaukee Bucks, οι Golden State Warriors, οι Brooklyn Nets, οι San Antonio Spurs, οι Atlanta Hawks, οι Indiana Pacers, οι Charlotte Bobcats, αλλά και οι Los Angeles Clippers.

Δείτε τι δήλωσε ο Stephen Jackson:

«Κανείς από αυτούς τους λευκούς ιδιοκτήτες δεν έχει μιλήσει. Κανείς δεν έχει πάρει θέση. Το μπάσκετ δεν θα κάνει τίποτε περισσότερο από το να τους χαρίσει χρήματα και να τραβήξει την προσοχή από αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε. Λατρεύω το ΝΒΑ, αλλά τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να παίξουν μπάσκετ».