Ο Jaylen Brown των Boston Celtics είναι ένας από τους κορυφαίους two way παίκτες στο ΝΒΑ και διανύει φέτος μια τρομερή χρονιά με την ομάδα της Βοστώνης -μετράει 24 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά 34 αγωνιστικά λεπτά- η οποία τον ώθησε στο να κερδίσει την πρώτη του κλήση στο ετήσιο All Star Game.

Χθες, στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη των Κελτών επί των Portland Trail Blazers -όπου αρίθμησε 24 πόντους και 4 ριμπάουντ- ο 24χρονος guard/forward εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου με μόνο ένα στόχο.

Να μη μιλήσει καθόλου για μπάσκετ!

 

«Συγχωρείστε με, αλλά δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για το μπάσκετ.

Πολλά τρομερά γεγονότα έχουν λάβει χώρα την περασμένη βδομάδα, τον περασμένο μήνα, τα περασμένα χρόνια, και σε αυτό το σημείο, δεν πρέπει να ικετεύουμε ή να πείθουμε το κοινό να δει τα πράγματα όπως είναι.

Ξέρουμε πως είναι το σύστημα και ξέρουμε για τι είναι ικανό.
Αν το βλέπεις αυτό, αν το ακούς, αν είσαι συντονισμένος, θέλω να ξέρεις πως η ζωή σου έχει αξία, τόση που προσπαθούν σκληρά για να σε κάνουν να νιώσεις διαφορετικά.

Η ζωή μου έχει αξία.
Η ζωή μου είχε αξία πριν παίξω για τους Celtics, έχει αξία και μετά.

Από κάποιο σημείο και μετά, απλά συνειδητοποιείς τι έχεις να αντιμετωπίσεις, αλλά η ισχύς είναι και πάντα θα είναι με τους ανθρώπους.

Πρέπει να σηκωθείς και να παλέψεις. Έχουμε άλλη επιλογή;».

 

Τα συνταρακτικά λόγια του Brown έρχονται στον απόηχο ακόμα μιας δολοφονίας ενός Αφριαμερικάνου πολίτη στη Μινεάπολις -16 χλμ μάλιστα από εκείνη του George Floyd το περασμένο καλοκαίρι.

Τότε, αποφάσισε να αφήσει τη Βοστώνη εν μέσω κορονοϊού και να οδηγήσει ολομόναχος μέχρι και την Atlanta της Georgia, όπου και ηγήθηκε της μεγαλύτερης πορείας των ημερών μαζί με τον παίκτη των Indiana Pacers, Malcolm Brogdon.

Έκτοτε δεν έχουν αλλάξει πολλά, με το μέρος να παραμένει το ίδιο, και το όνομα του Floyd να αντικαθίσταται από εκείνο του Daunte Wright.

Τουλάχιστον όμως, δεν έχει αλλάξει και ο Βrown, αλλά και η μετατροπή του «μπάσκετ» σε «μπασκετάκι» όταν γίνεται λόγος για ζητήματα ζωής!