Η πρώτη χρονιά του Russell Westbrook στους Lakers ήταν κατά κοινή ομολογία καταστροφική. Η Jeanie Buss, πάντως, έχει διαφορετική άποψη επ’ αυτού. Τόσο διαφορετική, που δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Westbrook τον «καλύτερο παίκτη των Lakers την περσινή χρονιά» -πριν διορθώσει τη δήλωσή της. Κατά κάποιον τρόπο.

«Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι κατά την άποψή μου (ο Westbrook) ήταν ο καλύτερος παίκτης μας πέρυσι. Έπαιξε σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, εμφανίστηκε, δούλεψε σκληρά. Ξέρετε, θα μου άρεσε πολύ να είχα δει πώς θα ήταν αυτή η ομάδα αν παρέμενε υγιής. Είναι πραγματικά δύσκολο να κερδίζεις, όταν ο Anthony Davis δεν είναι στο γήπεδο. Ο LeBron πληγώθηκε πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Όμως ο Russ εμφανιζόταν σε κάθε παιχνίδι και έπαιζε σκληρά κάθε βράδυ. Και, ξέρετε, τον εκτιμώ πολύ για αυτό που είναι και τι φέρνει στην ομάδα», είπε η ιδιοκτήτρια των Lakers σε συνέντευξη της στο Athletic.

O Sam Amick, ρεπόρτερ του σάιτ, μάλλον… μπερδεύτηκε από τις δηλώσεις της. Επικοινώνησε λοιπόν εκ νέου με την Buss, για να σιγουρευτεί ότι εννοούσε αυτά που είπε στη συνέντευξη. Ιδού ποια ήταν η απάντησή της μέσω SMS: «Η λέξη που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω ήταν: σταθερός. Έπαιξε σε 78 αγώνες την προηγούμενη χρονιά».

Τη σεζόν 2021-22 ο 34χρονος Westbrook είχε 18,5 πόντους, 7,4 ριμπάουντ, 7,1 ασίστ και 1,0 κλέψιμο κατά μέσο όρο, ωστόσο έκανε και 3,8 λάθη ανά αγώνα και σούταρε με 44,4% συνολικά, με 29,8% πίσω από τη γραμμή του τρίποντου και με 66,7% στις ελεύθερες βολές.