Ο Nikola Jokic είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους παίκτες στο ΝΒΑ και κατ’ επέκταση στον κόσμο αυτήν τη στιγμή. Συνεχίζει να «κουβαλάει» τους Nuggets και να τους «οδηγεί» στην απευθείας πρόκριση στα play-offs της λίγκας κι όλ’ αυτά εν τις -μακροχρόνιες- απουσίες των Jamal MurrayMichael Porter Jr (οι σημαντικότερες), αλλά και του πολύ καλού ρολίστα Vlatko Cancar.

 

Ο Σέρβος ψηλός, παρά την 6η θέση που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η ομάδα του, είναι οριακά το 1ο φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου του πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής περιόδου. Έχει συγκομιδή 26 πόντους, 13.8 ριμπάουντ, 8.1 ασίστ και 1.4 κλεψίματα σε 33′ συμμετοχής κατά μέσο όρο μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν.

 

Όλα αυτά όμως είναι γνωστά. Ο Jokic, εκτός από όλα αυτά που προαναφέρθηκαν, συνεχίζει να «σπάει» ρεκόρ και να αφήνει το όνομά του ψηλά στη λίστα των καθημερινών αθλητικών -και των εντυπωσιακών- νέων.

Με τους 29 πόντους που πέτυχε στη νίκη των Nuggets επί των Wizards με 127-109 στην Washington, ο “Joker” έγινε ο 2ος γρηγορότερος παίκτης που φτάνει τους 10 χιλιάδες πόντους, τα 5 χιλιάδες ριμπάουντ και τις 3 χιλιάδες ασίστ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Συγκεκριμένα,  το κατάφερε αυτό σε 516 αγώνες στη λίγκα, με τον 1ο Larry Bird να το καταφέρνει σε 515! Μόλις 1 λιγότερο από τον Jokic. Κι όλα αυτά έχοντας λιγότερα λεπτά συμμετοχής σε αυτά τα 516 παιχνίδια απ’ ό,τι ο Bird στα 515 που χρειάστηκε!

 

Και ίσως να μην έχουμε δει τίποτα ακόμη από τον Σέρβο