Ο Jordan Poole ήταν το πρόσωπο της σειράς του 1ου γύρου με τους Nuggets. Καταπώς φαίνεται μάλιστα, σκοπεύει να συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο των Warriors. Κι ας μεταφέρθηκε στον πάγκο από τον Steve Kerr!

Στο εναρκτήριο παιχνίδι της σειράς με τους Grizzlies o 22χρονος γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ (31), ριμπάουντερ (8) και πασέρ (9 ασίστ) του Golden State, βοηθώντας την ομάδα του να αποδράσει με τη νίκη (117-116) και να κάνει το 1-0. Τα τελευταία 40 χρόνια μόνο άλλες τέσσερις φορές έχει σημειώσει ένας αναπληρωματικός παίκτης των Warriors πάνω από 30 πόντους. Στις τρεις από αυτές τις περιπτώσεις το έχει κάνει ο Stephen Curry

«Είτε το έχεις, είτε όχι. Αυτός το έχει», είπε ο Curry για τον Poole, ο οποίος άρχισε για πρώτη φορά στη φετινή postseason ένα ματς από τον πάγκο, κατάφερε όμως πάλι να είναι στο τέλος ο πρωταγωνιστής. «Εάν ο Curry μπορεί να έρθει για τρία, τέσσερα παιχνίδια από τον, τότε ο καθένας μπορεί να το κάνει», σχολίασε για την απόφασή του ο Kerr. Μία απόφαση που κάθε άλλο παρά πλήγωσε τους Warirors.

Ο Poole πέτυχε έναν πόντο παραπάνω απ’ ότι όλοι οι αναπληρωματικοί των Grizzlies συνολικά (30). Και το έκανε έχοντας 12/20 σουτ, την ώρα που οι Curry – Thompson είχαν μαζί 12/33. Κι όλα αυτά έχοντας κάνει πράγματα και θαύματα στη σειρά με τους Nuggets στον 1ο γύρο, κατά την οποία είχε 21,0 πόντους και 5,4 ασίστ κατά μέσο όρο, σουτάροντας με ποσοστό 48% πίσω από τη γραμμή του τρίποντου.

Τα highlights του Jordan Poole στο 1ο παιχνίδι της σειράς: