Το Game 3 ήταν το παιχνίδι που θα μπορούσε να επηρεάσει όσο κανένα άλλο την τύχη της σειράς των Golden State Warriors με τους Denver Nuggets, οι οποίοι γνώριζαν πως μονάχα με νίκη θα είχαν ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης.
Οι “Πολεμιστές” όμως, απέδειξαν για άλλη μια φορά γιατί θεωρούνται η καλύτερη ομάδα της σειράς και στέλνουν από νωρίς το Denver σε καλοκαιρινές διακοπές.

Αυτό που προκαλεί αστείρευτο τρόμο -πέραν των αγωνιστικών οργίων των Jordan Poole, Stephen Curry και Klay Thompson– δεν είναι άλλο από το πόσο γεμάτο ρόστερ διαθέτουν, με ένα rotation της τάξης των 10 παικτών με 9+ λεπτά ή των 8 παικτών με 15+ λεπτά αφενός να μη συναντάται εύκολα και αφετέρου να δημιουργεί ένα μοναδικό σύνολο έτοιμο για κάθε αποστολή -κάτι που χρησιμεύει απόλυτα στην κύρια αμυντική στρατηγική του Steve Kerr, που δεν είναι άλλη από τον παρεμποδισμό των υπολοίπων πλην του Nikola Jokic, τον οποίο και προκαλεί να κερδίσει μόνος του.
Για να γίνει αντιληπτό μάλιστα το μέγεθος των χώρων και της… φονικότητας που δημιουργεί ο Σέρβος Center για τον περίγυρό του, αρκούν απλά τα ποσοστά ευστοχίας των συμπαικτών του στη σειρά -με την κοινή του συνύπαρξη με τους Jamal Murray και Michael Porter Jr. να δημιουργούσε φυσικά άλλη εικόνα.

Εντός πεδιάς – Τρίποντα:

  • Game 1: 31-68 (46%)/ 11-31 (35%)
  • Game 2: 28-67 (42%)/ 13-31 (42%)
  • Game 3: 26-58 (45%)/ 9-23 (39%)

Ταυτόχρονα, ακόμα και αν η επονομαζόμενη “Death Lineup” των Curry, Poole, Thompson, Wiggins και Green βίωσε το χειρότερο βράδυ της στη φετινή σεζόν μέχρι και την 4η περίοδο, o coach Kerr απέδειξε ξανά ότι είναι ο κορυφαίος ψυχολογικά προπονητής στο ΝΒΑ, με την παχιά του εμπιστοσύνη σε αυτήν να κρίνει και τον αγώνα στην ουσία.
Μέχρι και τότε λοιπόν, η σύμπλευσή τους έκανε το Golden State χειρότερο κατά 73.5 πόντους (!), ωστόσο ο Kerr τη στήριξε με αποτέλεσμα εκείνη να βρει το πρόσφορο έδαφος για να κατασπαράξει τους Nuggets με 47 πόντους ανά 100 κατοχές διαφορά στο ύστατο 12λεπτο -ενώ εξαιρετικά σημαντική ήταν και η συνεισφορά των Iguodala, Porter και Bjelica νωρίτερα με +8 στο +/- και 3 ριμπάουντ στην 4η αλλά και 6 deflections γενικά!

 

 

 

Για τον Green τι να πει κανείς όσο και αν δεν τα πήγε τρομερά κόντρα στον MVP Jokic;

16/27 contested σουτ.
3 deflections/κλεψίματα.
5 ριμπάουντ.
10 ασίστ.