Την… αγάπη του για τον Παναθηναϊκό δεν έκρυψε για ακόμα μια φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Enes Kanter, με τον μέχρι πρότινος παίκτη των Boston Celtics να αναφέρει σε σημερινή του συνέντευξη στο Sports Walla του Ισραήλ πόσο πολύ επιθυμεί να φορέσει τα χρώματα του “τριφυλλιού”! 

Ταυτόχρονα δε, ο Τούρκος σέντερ αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους δε βρίσκει πια εύκολα συμβόλαιο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, οι οποίοι κάθε άλλο παρά αγωνιστικοί μοιάζουν να είναι κατά την άποψή του! 

 

Αναλυτικά όσα ανάφερε:

Για τη σχέση του με τον Παναθηναϊκό: «Μεγάλωσα παρακολουθώντας τον Παναθηναϊκό. Αγαπώ αυτή την ομάδα εδώ και πολλά χρόνια και ως παιδί έβλεπα πολλά παιχνίδια τους με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Πέρσι ο καλός μου φίλος ο Μάριο Χεζόνια πήγε εκεί. Πείτε σε όποιον διαβάσει τη συνέντευξη ότι μπορεί να μην είμαι σε θέση να παίξω στα εκτός έδρας παιχνίδια στην Κωνσταντινούπολη, αλλά θα ήθελα πολύ να πάω στον Παναθηναϊκό». 

Για το γεγονός πως δε βρίσκει ομάδα στο ΝΒΑ: «Τους τελευταίους μήνες μίλησα ανοιχτά για ό,τι γίνεται στην Κίνα, που είναι μια σημαντική αγορά για το ΝΒΑ. Σε αφήνουν να μιλήσεις ανοιχτά για ό,τι θες, μέχρι να θίξεις την τσέπη τους. Όταν το κάνεις αυτό, σε κόβουν. Είναι λυπηρό και απαράδεκτο. Ήξερα εξ αρχής πως θα πληρώσω το τίμημα, δεν μετανιώνω για τίποτα. Αυτά τα πράγματα είναι μεγαλύτερα από το ΝΒΑ, το μπάσκετ ή εμένα. Όσο εγώ σκάω μια μπάλα στις ΗΠΑ, πολύς κόσμος δολοφονείται, βασανίζεται ή φυλακίζεται κάπου στον κόσμο. Αν είναι αυτή η θυσία που πρέπει να κάνω, είμαι έτοιμος να ζήσω με αυτή».