Ο Enes Kanter δεν φοβάται τίποτα και συνεχίζει απτόητος να ασκεί πολύ σκληρή κριτική και να τα χώνει με κάθε τρόπο και κάθε στιγμή στο καθεστώς του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan.

Ο Τούρκος παίκτης του ΝΒΑ, αφιέρωσε τη νίκη των Portland Trail Blazers επί των Golden State Warriors σε Τούρκο αγωνιστή της Δημοκρατίας, που πέθανε από βασανιστήρια στις φυλακές.

Ο λόγος για τον 43χρονο Τούρκο δάσκαλο από την Κωνσταντινούπολη Gokhan Acikkollu, ο οποίος συνελήφθη το 2016, επειδή ήταν αντίθετος με το καθεστώς στην χώρα του έμεινε 13 μέρες υπό κράτηση και τελικά έχασε την ζωή του από τα βασανιστήρια που υπέστη εκεί.

Αναλυτικά ο Enes Kanter έγραψε στις σελίδες του στα social media:

«Οι πολιτικοί κρατούμενοι του δικτάτορα Recep Tayyip Erdoğan. Ο Gokhan Acikkollu, ο οποίος είχε διαβήτη, πέθανε μετά από βασανιστήρια ενώ ήταν κρατούμενος της αστυνομίας, το 2016. Ήταν δάσκαλος ιστορίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο 42χρονος δάσκαλος πέρασε 13 ημέρες σε απομόνωση, προτού πεθάνει. Του αφιερώνω τη νίκη απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς σε αυτόν», ανέφερε ο Καντέρ. Σταματήστε τα βαναιστήρια»

 

TO POST TOY ENES KANTER

 

Dictator Recep Tayyip Erdoğan ‘s Political Prisoners: Gokhan Acıkkollu,suffering from diabetes,died of torture in…

Δημοσιεύτηκε από Enes Kanter στις Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021