Ο “μαγικός” κόσμος του ΝΒΑ δείχνει σε μια δύσκολη χρονική περίοδο για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πως δηλώνει “παρών” σε κοινωνικά ζητήματα και στηρίζει τον κόσμο.

Η δολοφονία του George Floyd από αστυνομικό στη Minneapolis ταλανίζει ολόκληρο τον πλανήτη και δείχνει πως ο ρατισμός όχι απλώς δεν τείνει να εξαλειφθεί, αλλά συνεχίζει να υφίσταται και στην ακραία μορφή του, αυτή της δολοφονίας. 

Στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται με αφορμή το γεγονός αυτό βρέθηκαν και ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks Mark Cuban, αλλά και ο Τούρκος σέντερ των Boston Celtics Enes Kanter, για να στηρίξουν τον κόσμο της Αμερικής σε μια δύσκολη στιγμή.

Μέσα στον κόσμο που βρέθηκε έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας του Dallas, βρέθηκαν και κάποιοι παίκτες της ομάδας εκτός από τον ιδιοκτήτη της. Ο λόγος για τους Dwight Powell, Jalen Brunson, Maxi Kleber αλλά και ο Justin Jackson.

Με αυτόν τον τρόπο, το ΝΒΑ δείχνει την ευαισθητοποίησή του και παράλληλα ο καθένας από τους παρεβρισκόμενους αθλητές πέρασαν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα με τον Enes Kanter μάλιστα να τονίζει πως “βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας”.

Δείτε τις σχετικές δημοσιεύσεις: