Στα 31 του χρόνια ο Kemba Walker είναι έτοιμος να επιστρέψει στο “σπίτι” του, τη Νέα Υόρκη. Ο τέσσερις φορές all-star πόιντ γκαρντ έπεισε την Oklahoma City να τον αποδεσμεύσει, με σκοπό να μείνει ελεύθερος και να υπογράφει πολυετές συμβόλαιο στους New York Knicks, όπως αναφέρουν πολλά αμερικανικά δημοσιεύματα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Walker άφησε στο τραπέζι ένα μεγάλο ποσό από τα 74 εκατομμύρια δολάρια που επρόκειτο να λάβει για τα επόμενα δύο χρόνια βάσει του προηγούμενου συμβολαίου του, προκειμένου να πάει στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, οι Knicks μετά βίας έχουν 10 εκατομμύρια δολάρια διαθέσιμα στο salary cap για να τον υπογράψουν…

Ο Walker είχε… παραπέσει στην Oklahoma City πριν από δύο μήνες, στο πλαίσιο ανταλλαγής που είχαν κάνει τον Ιούνιο οι Celtics με την Thunder για τον Al Horford. Επί της ουσίας, βέβαια, η OKC δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τον 31χρονο πόιντ γκαρντ, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στο στάδιο της ανοικοδόμησης.

Αν και προέρχεται από μία μάλλον μέτρια χρονιά, ο Walker έχει το ταλέντο να αναβαθμίσει την επίθεση των Knicks. Τη σεζόν 2020-21 είχε 19,3 πόντους, 4,0 ριμπάουντ, 4,9 ασίστ και 1,1 κλέψιμο κατά μέσο όρ, με 42,0% στα σουτ και 89,9% στις ελεύθερες βολές.