Ο ανταγωνισμός στο ΝΒΑ είναι τόσο μεγάλος που ένας παίκτης που μέχρι και πριν από 3 χρόνια θεωρείτο ως ένας εκ των καλύτερων σκόρερ της γενιάς του όντας μάλιστα το πρώτο βιολί της ομάδας του μέσα σε ένα ταπεινό χρονικό διάστημα και χωρίς να έχει αντιμετωπίσει σωρεία τραυματισμών βρίσκεται πια στα αζήτητα. Για τον Kemba Walker αρνητικά σχόλια μπορούν να ειπωθούν. Κοντός, άπειρος ακόμα και στα 30+ χρόνια ζωής από “βαριές” καταστάσεις, μέτριος -αν και υποτιμημένος- αμυντικά, αδιάφορο off ball παιχνίδι. Ακόμα και έτσι όμως, ακόμα δηλαδή και αν προσθέσει κανείς σε αυτήν την εξίσωση και το γεγονός πως έχει να παίξει πραγματικά καλό μπάσκετ τα τελευταία 2.5 χρόνια και την πρώτη του χρονιά στη Βοστόνη, πόσοι καλύτεροι σκόρερ υπάρχουν αυτήν τη στιγμή διαθέσιμοι στην ελεύθερη αγορά;

Ωστόσο, τολμώ να πω πως η επιλογή τωv Dallas Mavericks να τον “ψαρέψουν” πριν από μερικές ημέρες διώχνοντας τον Facundo Campazzo -ένα guard που σε καμία περίπτωση δε μπορεί να επηρεάσει ωστόσο προς το καλύτερο μια ομάδα με βαθιά όνειρα όπως οι Τεξανοί- είναι το πρώτο βήμα για την αναβίωση της πτωτικής καριέρας του.

 

 

Όπως ήδη αναφέρθηκε, χρειάζεται αρκετά τη μπάλα στα χέρια του προκειμένου να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερο πανικό στην αντίπαλη άμυνα. Ωστόσο, τόσο on όσο και off ball εξακολουθεί να αποτελεί μια πρώτης τάξης απειλή για κάθε “εχθρό” χαρίζοντας, αν όχι μόνο άμεσα λύσεις από τον πάγκο, φινέτσα, ένστικτο και αποτελεσματικότητα αναγκάζοντας την κάθε άμυνα να βγει από το καβούκι της.
Σαφώς και δεν είναι ο ιδανικός συμπαίκτης για τον Luka Doncic, σαφώς και δεν θα έχει πρωταγωνιστικο ρόλο, σαφώς και είναι μια επιλογή που ελλοχεύει αρκετή δόση ρίσκου για ένα σύνολο που ακόμα ψάχνει τα πατήματά του.

 

 

Ο καλός Walker όμως στο πλευρό του κορυφαιου σκόρερ του ΝΒΑ αλλά και δίπλα σε πολλούς sharpshooters είναι άλλος συμπαίκτης, με τον βαθμό ωριμότητας, επιθετικότητας και ελευθεριών που θα του δώσουν οι Doncic και Spencer Dinwiddie να κρίνουν την πορεία του στο Τέξας…

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε φυσικά και δύο σημαντικές παραμέτρους:

* Ο Doncic ήθελε τον Goran Dragic, έναν παίκτη πολύ κοντά στο αγωνιστικό και σωματικό καλούπι του Walker.
* Η εποχή του Σλοβένου σούπερ σταρ στους Mavs μεγαλούργησε πέρυσι και βίωσε την καλύτερη στιγμή και εξαιτίας του Jalen Brunson, ενός χειριστή/σκόρερ που δεν ταιριάζει απόλυτα μαζί του.