Η 26η Ιανουαρίου έχει χαραχτεί στη μνήμη των φίλων του μπάσκετ και δη των Lakers για τον τραγικό χαμό του Kobe Bryant σε αεροπορικό δυστύχημα στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια. Όσοι βρέθηκαν στον τόπο όπου έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια, μπόρεσαν να τον “δουν” ξανά. Έστω και σε άγαλμα.

Το μπρούντζινο άγαλμα που απεικονίζει τον “θρύλο” των Lakers μαζί με την αδικοχαμένη κόρη του, Gianna, τοποθετήθηκε την Τετάρτη (26/1), ανήμερα της συμπλήρωσης δύο ετών από το θλιβερό δυστύχημα με το ελικόπτερο, που κόστισε τη ζωή συνολικά εννέα ανθρώπων.

Έχει βάρος 68 κιλά και στη βάση του αναφέρονται τα ονόματα και των εννέα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο σημείο, από τη συντριβή του ελικοπτέρου. Επίσης, αναγράφεται και η συγκεκριμένη φράση: «Οι ήρωες έρχονται και φεύγουν, αλλά οι θρύλοι μένουν για πάντα».

Το άγαλμα κατασκευάστηκε από τον Dan Medina, γλύπτη που κατοικεί στο West Hills της Καλιφόρνια, που όπως είπε στους Los Angeles Times, είναι απλά μία μικρή εκδοχή του αγάλματος που έχει αρχίσει να δημιουργεί (σε φυσικό μέγεθος) για τον “Black Mamba”.

Ο Medina αντιμετώπισε δυσκολίες μέχρι να φτάσει στο σημείο, λόγω ενός ατυχήματος που κατά τη μεταφορά του, Έφτασε όμως, έστω και καθυστερημένος. Βλέπετε, το πλάνο του ήταν να τοποθετήσει το άγαλμα στο χάραμα της 26ης Ιανουαρίου και να το αποσύρει την αυγή. Ο λόγος; Δεν έχει πάρει την κατάλληλη άδεια, προκειμένου να βρει εκεί τη μόνιμη θέση του…