Ο Toni Kukoc σκιαγράφησε το προφίλ του Michael Jordan και μίλησε για τον MJ ως άνθρωπο και ως συμπαίκτη. Ο παλαίμαχος φόργουορντ των Bulls που έπαιξε στους «ταύρους» μαζί με τομν μύθο του ΝΒΑ, είπε καλά λόγια για τον Jordan ως άνθρωπο, ενώ δεν είχε κάποιον κακό λόγο να πει για τον MJ ως συμπαίκτη.

Ο Kukoc έκανε αναφορά και σε δυο άλλους συμπαίκτες του στους Bulls, τους Steve Kerr και Scottie Pippen και έσταξε μέλι και γι’ αυτούς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κροάτης φόργουοντ:

Για τον Michael Jordan: «Ο Jordan ήταν το αφεντικό στους Μπουλς. Με ρωτούν συχνά πώς είναι ο Michael. Ως άνθρωπος, ήταν εξαιρετικός. Απέναντί μου πάντα ήταν σωστός. Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν μέσα σε μια ομάδα, ειδικά όταν έρχεται ένας νέος παίκτης. Ποτέ, όμως, δεν ζητούσε από τους άλλους να κάνουν κάτι που δεν θα έκανε ο ίδιος. Ήταν ένας ξεχωριστός αθλητής. Βέβαια, ήταν δύσκολο να καταλάβει ο ίδιος γιατί οι άλλοι δεν μπορούσαν να τον φτάσουν. Ήταν ξεχωριστός, ως ηγέτης και αξίζει τα έξι πρωταθλήματα που έχει».

Για τον Scottie Pippen: «Για πάντα θα λέω πως ο Scottie Pippen με βοήθησε πιο πολύ από όλους τους συμπαίκτες μου στο Chicago. Είναι καλός άνθρωπος, δεν είναι εγωιστής. Ήταν ανεκτικός απέναντι στις αποφάσεις της διοίκησης. Εμένα με έφεραν στην ομάδα ως παίκτη του Jerry Krause. Έγιναν κάποιες δηλώσεις στις εφημερίδες για να δημιουργηθεί θόρυβος. Όμως, ποτέ δεν ένιωσα πως είχε κάτι εναντίον μου».

Για τον Steve Kerr: «Είναι ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που γνώρισα στη ζωή μου. Έφτασε το μάξιμουμ τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής. Είχε μια πρόταση από τον Phil Jackson να γίνει προπονητής των Kincks. Όμως, ήξερε γιατί έμενε πίσω. Μετά διάλεξε τους Warriors, βλέποντας την προοπτική τους. Πίστεψε πως θα τα καταφέρει μαζί τους. Παράλληλα, πέρασε 20-30 χρόνια δίπλα στους κορυφαίους, τον Jackson και τον Gregg Popovich ».

 

OTAN O TONI KUKOC ΕΠΑΙΖΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ MICHAEL JORDAN