Οι Nets έχουν τόσα πολλά προβλήματα εσχάτως, που το πήραν απόφαση: θα επαναφέρουν τον Kyrie Irving στην ομάδα, έστω και σε… part time δουλειά! Τι σημαίνει αυτό; Ο σούπερ σταρ του Brooklyn θα είναι διαθέσιμος για τα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας, πλην αυτών που έχει να δώσει σε Νέα Υόρκη και Τορόντο, τις δύο πόλεις του ΝΒΑ που απαγορεύουν παντελώς την είσοδο σε κλειστούς χώρους σε μη εμβολιασμένους.

Για να το κάνουμε πιο λιανά, ο Irving θα συνεχίσει να προπονείται στο σπίτι του (όπως κάνει τόσο καιρό) και απλά θα αγωνίζεται στα εκτός έδρας παιχνίδια που απομένουν για τους Nets. Πόσα είναι αυτά; Συνολικά 27, αν βγάλουμε όμως τα δύο που έχουν να δώσουν στο Madison Square Garden με τους Knicks και το ένα στο Τορόντο, ο αριθμός μειώνεται στα 24. Αν βγάλουμε επίσης το εκτός έδρας παιχνίδι της 23ης Δεκεμβρίου στο Portland (δεν το προλαβαίνει), τα ματς γίνονται 23. Προφανώς, λοιπόν, ο στόχος των Nets είναι να παραστεί στο χριστουγεννιάτικο ματς με τους Lakers στο Los Angeles

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες προϋποθέσεις για την επιστροφή του. Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να βρεθεί αρνητικός σε τεστ κορονοϊού για πέντε διαδοχικές ημέρες. Εν συνεχεία θα πρέπει να κάνει τεστ σε καθημερινή βάση, προκειμένου να μπορεί να βρίσκεται μαζί με την ομάδα -εκτός Νέας Υόρκης βεβαίως βεβαίως.

Η κατάσταση είναι τόσο δραματική στο Brooklyn, που δεν έχουν πλέον παίκτες για κανονικές προπονήσεις. Επτά παίκτες βρίσκεται στο υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω κορονοϊού (James Harden, LaMarcus Aldridge, DeAndre’ Bembry, Bruce Brown, Jevon Carter, James Johnson, Paul Millsap), o Joe Harris είναι τραυματίας και ο Nic Claxton θεωρείται αμφίβολος λόγω τραυματισμού. Συν τοις άλλοις, ο Steve Nash έχει προαναγγείλει ότι οι Kevin Durant, Patty Mills δεν θα χρησιμοποιηθούν για λόγους ξεκούρασης στο αποψινό ματς με το Orlando.