Ο Kawhi Leonard το σκέφτηκε πολύ (ως συνήθως), πήρε το χρόνο του και εν τέλει πήρε την αναμενόμενη απόφαση: θα υπογράψει νέο συμβόλαιο στην ομάδα του, τους L.A. Clippers.

Σύμφωνα με τον Chris Haynes του Yahoo Sports αποφάσισε να παραμείνει στους “Clips”, παρά την πολιορκία που δέχτηκε από πολλές ομάδες του ΝΒΑ. Τίποτα βέβαια δεν έδειχνε εξ αρχής ότι ο καλύτερος free agent του φετινού καλοκαιριού θα άφηνε τους Clippers, ειδικά μετά τις πρώτες 2-3 ημέρες της Free Agency, όταν ο χώρος στο salary cap όλων των ομάδων -πλην της Oklahoma City Thunder– συρρικνώθηκε σημαντικά.

Την προηγούμενη σεζόν ο Leonard είχε 24,8 πόντους, 6,5 ριμπάουντ και 5,2 ασίστ κατά μέσο όρο, ωστόσο δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του Λος Άντζελες στα playoffs μετά τον τραυματισμό του στη σειρά με την Utah, με συνέπεια να χάσει τα τελευταία οκτώ παιχνίδια της postseason.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ WINSLOW

Παράλληλα, οι Clippers συμφώνησαν και με τον Justise Winslow. Ο 25χρονος γκαρντ/φόργουορντ θα υπογράψει διετές συμβόλαιο στην ομάδα του L.A., παρέχοντας μία αξιόπιστη λύση πίσω από τον Leonard, που μπορεί να προσφέρει σε επίθεση και -κυρίως- άμυνα. Την προηγούμενη χρονιά είχε 6,8 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ σε 19,5 λεπτά κατά μέσο όρο στους Grizzlies, αλλά μόνο σε 26 αγώνες.