Η φετινή ατυχία με τους τραυματισμούς καίριων παικτών στους Los Angeles Lakers δεν έχει τελειωμό, αφού μετά τους LeBron James, Dennis Schroder και Τalen Horton Tucker -που ήδη απουσίαζαν από το χθεσινοβραδινό παιχνίδι κόντρα στους συμπολίτες Clippers– και ο Anthony Davis τραυματίστηκε στο κάτω μέρος του δεξιού του ποδιού 9 μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς!
Ο απόφοιτος του Kentucky αποχώρησε άμεσα από την αναμέτρηση και δεν επέστρεψε ξανά, με το ιατρικό επιτελείο των «Λιμνανθρώπων» να αναφέρει πως αισθανόταν έντονους σπασμούς και στη μέση του.

Η κατάστασή του αναμένεται να εκτιμηθεί ξανά άμεσα, με το ακριβές διάστημα της απουσίας του -όσο και αν είναι αυτό- να κρίνει εν πολλοίς την πορεία των Lakers, οι οποίοι πλέον βρίσκονται στην 6η θέση της Δύσης ισοβαθμώντας με τους 7ους Blazers, που είναι σε μια θέση η οποία οδηγεί στα Play Ins, όπου περιμένουν -λογικά- οι Warriors και οι Grizzlies, με τους Spurs, Kings και Pelicans να παλεύουν για τη 10η.

Ωστόσο, οι φήμες από το περιβάλλον του AD αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει τάχιστα και να προλάβει την επόμενη αναμέτρηση κόντρα στο Portland.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμά των Lakers μέχρι και το τέλος της κανονικής διάρκειας:

vs Blazers

vs Suns

vs Knicks

vs Rockets

vs Pacers

vs Pelicans

 

*με bold τα δύσκολα ματς

Για την ιστορία, οι Clippers τους διέσυραν χθες με 118-94, με τους Paul George (24 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και Κawhi Leonard (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ) να είναι -χαλαρά- οι κορυφαίοι διακριθέντες τους.

Από την άλλη μεριά, ξεχώρισε μονάχα ο Kyle Kuzma με 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 τελικές πάσες, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την 7η ήττα του οργανισμού στα 9 τελευταία παιχνίδια.

 

H φάση που εκκίνησε τις ενοχλήσεις: