Την ίδια ώρα που Lakers έκλεισαν τον Dennis Schoder και έχουν εξαπολύσει αντεπίθεση για την απόκτηση των Serge Ibaka και Wesley Matthews, ο Kentavious Caldwell-Pope δείχνει να έχει αποφασίσει να πει «αντίο» στην ομάδα και να οδεύει προς την πόρτα της εξόδου.

Ο Kentavious Caldwell-Pope φαίνεται να αποφάσισε έχει αποφασίσει να ρίξει «χυλόπιτα» στους Lakers.

Ο 27χρονος γκαρντ των «λιμνάνθρωπων» θέλει να κάνει χρήση του option out, να μην ανανεώσει  το συμβόλαιό του και να αποχωρήσει από τους πρωταθλητές του ΝΒΑ.

Ο Αμερικανός παίκτης είχε υπογράψει νέο 2ετές συμβόλαιο με τους Lakers το καλοκαίρι του 2019. Τα λεφτά βέβαια, που πήρε ήταν κομματάκι ψίχουλα για το όνομά του, καθώς το 2ετές συμβόλαιο θα του έβαζε στον τραπεζικό λογαριασμό 16 εκατ. δολάρια συνολικά.

Στο συμβόλαιό του υπήρχε option out από την πλευρά του παίκτη. Ο έγκριτος Αμερικανός δημοσιογράφος Shams Charania αποκάλυψε ότι ο Caldwell-Pope δεν θέλει να μείνει στην ομάδα και έτσι θα κάνει χρήση του option out και θα φύγει, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να βρει άλλού πολύ μεγαλύτερο συμβόλαιο.

Ο Kentavious Caldwell-Pope είναι στην ομάδα του Λος Αντζελες από το 2017, όποτε και μετακόμισε στους Lakers από τους από τους Detroit Pistons, οι οποίοι τον είχαν επιλέξει στο Νο 8 του ντραφτ του 2013.

Φέτος έπαιξε σε 69 ματς με τους Lakers. Είχε μέσο όρο 9,3 πόντους με 38,5% στα τρίποντα, 2,1 ριμπάουτ, 1,6 ασίστ, 0,8 κλεψίματα και φυσικά στέφθηκε πρωταθλητής του ΝΒΑ με την ομάδα.