Οι Los Angeles Lakers δέχονται την καζούρα πολλών για την ηλικία τους. Ο κόσμος τους αποκαλεί “γέρους” και οι ίδιοι το γνωρίζουν. Και έως ένα βαθμό κάνουν πλάκα με αυτό.

«Το περιμέναμε να λέει ο κόσμος όλα αυτά. Λες και μετά τα 32 χρόνια, τελείωσες. Όχι όμως. Μεγαλώνουμε, αλλά γινόμαστε και σοφότεροι. Ξέρουμε πώς να κινούμαστε διαφορετικά, ξέρουμε πώς να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Ξέρουμε πώς να επιλέγουμε τις σωστές θέσεις και τι να κάνουμε, πώς να το κάνουμε», τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ebony.com ο Carmelo Anthony.

Ακολούθως ο 37χρονος φόργουορντ έκανε και έναν ενδιαφέρον παραλληλισμό: «Είναι σαν να πηγαίνεις σε ένα ιταλικό εστιατόριο και έχεις μία γιαγιά 900 ετών να σου μαγειρεύει το φαγητό. Το φαγητό βγαίνει υπέροχο όμως. Θα πεις ότι είναι πολύ μεγάλη για να μαγειρεύει, αλλά θα το γευτείς και θα το απολαύσεις. Η ίδια κατάσταση είναι με εμάς. Είμαστε οι μάγειρες στην κουζίνα. Όταν δοκιμάσετε το φαγητό, θα το λατρέψετε».

Ό,τι και να λέει ο “Melo”, βέβαια, δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι Lakers θα παρατάξουν την επόμενη χρονιά μία από της γηραιότερες ομάδες στην ιστορία του ΝΒΑ, με μέσο όρο ηλικίας τα 30,4 χρόνια και εννέα παίκτες άνω των 32 ετών (Howard, Bazemore, Westbrook, Rondo, James, Jordan, Ariza, Ellington, Anthony).

Οι 15 παίκτες που συνθέτουν το ρόστερ των Lakers της σεζόν 2021-22, έχουν συνολική προϋπηρεσία 149 ετών στο ΝΒΑ! Για να κάνετε και τις συγκρίσεις, οι παίκτες της Oklahoma City Thunder, μια από τις πιο νεανικές ομάδες της σεζόν 2021-22, έχουν συνολική προϋπηρεσία 36 ετών στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη, βέβαια, η γηραιότερη ομάδα που κατέκτησε ποτέ πρωτάθλημα στο ΝΒΑ ήταν οι Chicago Bulls της σεζόν 1997-98. Ναι, η ομάδα του “Last Dance”, η οποία είχε μέσο όρο ηλικίας τα 30,2 έτη όταν κατακτούσε το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά.