Ακομα μια ιστορική πρόκριση για τους τελικούς του NBA πρόσθεσε στη “φαρέτρα” του ο οργανισμός των Los Angeles Lakers μετά και από τη χθεσινή τους νίκη. Ο Lebron James και η “παρέα” του κατάφεραν να διασύρουν τους Nuggets των Jamal Murray και Nikola Jokic κάνοντας το 4-1 στη μεταξύ τους σειρά και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Δύσης στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, έχοντας πλέον ως επόμενο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του coach Malone δεν παρουσιάστηκε τόσο “παθιασμένη” σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και από νωρίς οι “Λιμνάνθρωποι” έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση. Παρά το γεγονός πως από κλείστηκαν σε μόλις 5 αγώνες δεν αναιρεί το γεγονός πως εξέπληξαν ολόκληρο το NBA τόσο με το όμορφο μπάσκετ που έπαιξαν, όσο και με την ανταγωνιστηκότητα που έδειξαν.

Για τους νικητές ξεχώρισε φυσικά για άλλη μια φορά ο “Βασιλιάς” Lebron James, ο οποίος χθες “σταμάτησε” στους 38 πόντους, τα 16 ριμπάουντ και τις 10 ασίστ, γράφοντας ιστορία με ακόμα ένα “triple double”. Επάξια διπλα του για άλλη μια φορά στάθηκε ο “συνήθης ύποπτος” Anthony Davis, ο οποίος σημείωσε 27 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ.

Από την άλλη πλευρά για την ομάδα των Denver Nuggets ξεχώρισε ο Jerami Grant με την εμφάνισή του. Πιο συγκεκριμένα ο Αμερικανός φόργουορντ σημείωσε 20 πόντους και πήρε 9 ριμπάουντ. Ίσους πόντους πρόσθεσε και ο Nikola Jokic, με τον Σέρβο σέντερ να μαζεύει 7 ριμπάουντ και να μοιράζει 5 ασίστ ακόμη. Στους 19 πόντους έμεινε ο Jamal Murray, ο οποίος έδωσε και 8 ασίστ.

Πλέον οι Los Angeles Lakers περιμένουν τον νικητή από το ζευγάρι των τελικών της Ανατολής για τα playoffs του NBA ανάμεσα σε Boston Celtics και Miami Heat με τους “Κέλτες” να βρίσκονται πίσω στο σκορ από τους εκπληκτικούς Heat με 3-2 στη μεταξύ τους σειρά και επιθυμούν να προχωρήσουν σε μία ιστορική ανατροπή.

Denver Nuggets – Los Angeles Lakers 107-117