Ακόμα και αν η φετινή σεζόν των Los Angeles Lakers είναι πολύ δύσκολο να χωρέσει στα ξεχωριστά καλούπια των “κακή”, “μέτρια” ή “καλή”, αυτό που είναι δεδομένο δεν είναι άλλο από το γεγονός πως μετά και τον χθεσινό αποκλεισμό από τους Denver Nuggets στους Τελικούς Δύσης προτεραιότητα αποτελεί η επερχόμενη off-season, η οποία ενδέχεται να είναι η πλέον καίρια στη σύγχρονη εποχή του συλλόγου.

Όσο και αν αυτό δεν έχει καμία πρακτική σημασία καθώς είναι ακόμα πολύ νωρίς, θεωρώ πως ο LeBron James θα συνεχίσει στην ομάδα και το ΝΒΑ παρά τα γεμάτα στεναχώρια λόγια του μετά την 4η ήττα σε ισάριθμα ματς από τους Nuggets έχοντας καταλάβει πλέον πως δεν είναι αυτός που ήταν. Επομένως, οι γραμμές που θα ακολουθήσουν γράφονται με γνώμονα την παραμονή του Βασιλιά στο ΛΑ.

Αν η Team Option του “καμένου” στα φετινά Playoffs Malik Beasley (16.5 εκ. δολ.)  δεν ενεργοποιηθεί, οι Λιμνάνθρωποι θα έχουν στο ενεργητικό τους μόλις 5 συμβόλαια τη νέα σεζόν (LeBron James, Anthony Davis, Mo Bamba, Jared Vanderbilt, Max Christie) αλλά όχι έναν πακτωλό χρημάτων να ξοδέψουν δεδομένου ότι ήδη ξεπερνούν το όριο φόρων στο salary cap τους κατά 7 εκ περίπου -κάτι που πρακτικά κάνει πολύ δύσκολο το έργο απόκτησης σημαντικών Free Agents πρώτης γραμμής το επερχόμενο καλοκαίρι. Σαφώς και η τεράστια αγορά του Χόλιγουντ και οι τελευταίες κοινές σεζόν των James – AD ενδέχεται να πείσουν το Front Office να τινάξει την οικονομική μπάνκα στον αέρα για μια ύστατη φορά, αλλά με 90+ εκ. δολ. αθροιστικά οι δύο σταρ “απαγορεύουν” επί της ουσίας τεράστιες κινήσεις.

Μπορεί σταρ όπως οι James Harden και Kyrie Irving να μην θελήσουν να έρθουν στο ΛΑ, αλλά αυτό το οικονομικό εμπόδιο ενδέχεται να λειτουργήσει καλύτερα για τους Lakers, που ξεπέρασαν φέτος το αρχικό τους ταβάνι όταν στηρίχθηκαν εν πολλοίς σε “δεύτερους” και όχι σε “πρώτους”. Και σε μια Free Agency γεμάτη πολύ καλούς ρολίστες (Georges Niang, Terence Davis, Jeff Green, Torey Craig, Seth Curry, Mason Plumlee, Jae Crowder, Dillon Brooks ?, Christian Wood, Will Barton, Caris Levert, Jerami Grant, Harrison Barnes, Kevin Love), θα έχουν την ευκαιρία να χτίσουν έναν πιο υγιή και συμπαγή κορμό με στόχο να μην ξεκινήσουν από το… -10 όπως τον φετινό Φλεβάρη αλλά από τη γραμμή εκκίνησης τον Αύγουστο.