Σε μια εποχή όπου κερδίζει όλο και πιο σταθερά έδαφος η αξία του ρολίστα για την αγωνιστική συνέπεια κάθε ομάδας με βαθιές σκέψεις, οι Indiana Pacers απέδειξαν στους Los Angeles Lakers πως το δέλεαρ του… τυριού που τους πετάξαν πριν από μερικές ώρες δεν έχει καμία απολύτως αξία για αυτούς -τουλάχιστον σ’ αυτήν του τη μορφή.

Ουσιαστικά, οι “Λιμνάνθρωποι” -πάρα τις δηλώσεις του Davirn Ham, που όπως είπαμε έκρυβαν περισσότερο σεβασμό πάρα ρεαλισμό πίσω τους- προσέφεραν τον Russell Westbrook μαζί με ένα pick πρώτου γύρου στην Indiana για χάρη των Myles Turner και Buddy Hield, δύο παικτών που άμεσα θα εκτίναζαν το ταβάνι τους και θα χάριζαν στους LeBron James και Anthony Davis μια τεραστίων διαστάσεων ευκαιρία πρωταθλητισμού.
Δυστυχώς για τους ίδιους όμως, η αξία του pick έχει πλέον μεγαλύτερη χρηματιστηριακή μονάδα στο πλάι της από εκείνη του ‘Brodie‘, που σε μια γενιά με σπουδαία νεαρά guard -με τους Pacers να στηρίζουν το μέλλον τους ήδη στον Tyrese Haliburton– έχει μείνει αρκετά στάσιμος επιθετικά την ίδια στιγμή που κάνει γοργά βήματα προς τα πίσω στα μετόπισθεν. Συν τις άλλοις, ένας ball hog PG, όσο ουσιαστικός και αν ήταν, δεν θα έκανε σε καμία περίπτωση καλό στον Haliburton του 20% USG σε 36 λεπτά την περσινή χρονιά με την αρμάδα της Indianapolis

Οι Pacers είχαν κάθε λόγο να αρνηθούν αυτή τη μορφή του Trade, καθότι εκτός του pick δε λαμβάνουν τίποτα χρήσιμο για τους ίδιους. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει και τίποτα αξιόλογο στο ρόστερ των Lakers αυτή τη στιγμή που να εξυπηρετούσε τα πλάνα τους -τα οποία κοιτούν έντονα προς το μέλλον.
Ο σύλλογος του Rick Carlisle γνωρίζει πολύ καλά πως για έναν -έστω και κυρίως από στατιστικής πλευράς- καλό rim protector και έναν… φονιά από την περίμετρο, αμφότεροι σε τρομερή ηλικία επίσης, θα μπορούσε να βρει πιο καλές και πιο γεμάτες προτάσεις είτε με έμψυχα είτε με άψυχα ανταλλάγματα. Και έναν πιθανό όγκο picks από τους Oklahoma City Thunder για παράδειγμα ή ένα πακέτο γύρω από τον John Collins των Atlanta Hawks δύσκολα θα τον νικούσαν οι “Λιμνάνθρωποι“, οι οποίοι -όπως αναφέραμε ήδη από πέρυσι- δεν έχουν καθόλου χρήσιμα ανταλλακτικά γρανάζια ικανά να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν παίκτες άλλων ομάδων που ταιριάζουν καλύτερα στις φιλοδοξίες τους.