Ίσως το κορυφαίο quote των 8 πρώτων επεισοδίων του «The Last Dance». Ο μονόλογος του MJ στο φινάλε του επεισοδίου 7 (ενώ νωρίτερα παρουσιάζεται από πολλούς τότε συμπαίκτες του ως ο “κακός” που συνέχεια φώναζε), δείχνει την αντίληψη του GOAT για το μπάσκετ, την ανταγωνιστικότητα του και το πόσο αφοσιωμένος ήταν στην πορτοκαλί “θεά”.

«Μπορείτε να ρωτήσετε όλους τους συμπαίκτες μου. Όλοι θα σας πουν πως ό,τι ζήταγα το έκανα εγώ πρώτος. Δεν υπήρχε κάτι που να ζήτησα από κάποιον ποτέ και να μην έδινα εγώ το παράδειγμα. Όταν θα το δείτε αυτό θα νομίζετε πως δεν είμαι και πολύ καλός άνθρωπος. Πως είμαι ένας τύραννος. Όμως όχι! Αυτός είσαι εσύ. Δεν έχεις κερδίσει ποτέ κάτι. Εγώ ήθελα σαν τρελός να κερδίζω όμως ήθελα και οι συμπαίκτες μου να κερδίζουν.» και συνέχισε: «Το έκανα μόνο και μόνο επειδή αυτός είμαι. Έτσι έπαιζα το παιχνίδι. Αυτή ήταν η νοοτροπία μου. Αν δεν θέλεις να παίξεις με αυτόν τον τρόπο, μην παίξεις έτσι».

Αυτός ο συναισθηματικά φορτισμένος μονόλογος εμβάθυνε τόσο πολύ στην αντίληψη του Jordan για το μπάσκετ και στην οπτική του για το σωστό και το λάθος, που ο ίδιος ο θρύλος των Bulls δεν άντεξε και ζήτησε να κλείσουν οι κάμερες. Αυτός ο μονόλογος είναι το πλησιέστερο σημείο που έχουμε φτάσει στην… ψυχοσύνθεση του Michael Jordan και το πιο πιθανό, το πιο κοντινό που θα φτάσουμε ποτέ.