Από το πουθενά, μια νέα κόντρα στο χώρο του αθλητισμού έχει ξεσπάσει με τους -αθλητή των Los Angeles LakersLeBron James, και τον -επιθετικό της MilanZlatan Ibrahimovic, να εκτοξεύουν πυρά ο ένας στον άλλον εδώ και δύο περίπου ημέρες, με αφορμή τα σχόλια του Σουηδού ποδοσφαιριστή αναφορικά με τους φραγμούς στο δημόσιο λόγο ενός αθλητή.

 

Η αρχή σηματοδοτήθηκε όταν ο Σουηδός παίκτης της Milan ανέφερε πως:

 

«Μου αρέσει πολύ. Είναι εκπληκτικός, αλλά δεν μου αρέσει όταν άτομα με τέτοια υπόσταση μιλούν για πολιτική. Κάνε μόνο ό,τι κάνεις καλά.

Παίζω ποδόσφαιρο γιατί είμαι ο καλύτερος στο ποδόσφαιρο, δεν είμαι πολιτικός. Αν ήμουν πολιτικός, θα έκανα πολιτική.

Αυτό είναι το πρώτο λάθος που κάνουν οι διάσημοι άνθρωποι όταν γίνονται διάσημοι: για μένα είναι καλύτερα να αποφεύγεις ορισμένα θέματα και να κάνεις αυτό που κάνεις καλά, διαφορετικά κινδυνεύεις να κάνεις κάτι λάθος».

 

Ο LeBron James δε θα μπορούσε φυσικά, να αφήσει κάτι τέτοιο να περάσει στο απυρόβλητο, και μετά το τέλος του αγώνα των «Λιμνανθρώπων» με τους Portland Trail Blazers, δήλωσε:

 

«Στο τέλος της ημέρας, κηρύττω για τον λαό μου και κηρύττω για ανισότητες, κοινωνική αδικία, ρατσισμό, συστηματική καταστολή των ψηφοφόρων, πράγματα που συμβαίνουν στην κοινότητά μας. Ξέρω τι συμβαίνει επειδή έχω μια ομάδα 300 παιδιών στο σχολείο μου που ζουν μέσα από το ίδιο σύστημα και χρειάζονται φωνή. Είμαι η φωνή τους.

Χρησιμοποιώ την πλατφόρμα μου για να συνεχίσω να ρίχνω φως σε ό,τι μπορεί να συμβαίνει όχι μόνο στην κοινότητά μου αλλά και σε αυτήν τη χώρα και τον κόσμο. Δεν υπάρχει τρόπος να κολλήσω ποτέ στα αθλήματα γιατί καταλαβαίνω αυτήν την πλατφόρμα και πόσο ισχυρή είναι η φωνή μου.

Είναι αστείο, επειδή το 2018 ήταν ο ίδιος τύπος που είπε όταν ήταν ο «κακός» στη Σουηδία -μιλούσε ουσιαστικά για τα ίδια πράγματα- επειδή το επώνυμό του δεν ήταν ένα σύνηθες σουηδικό επώνυμο, ένιωθε έντονα τον ρατσισμό όταν βρισκόταν στο γήπεδο. Μιλάω όντας πολύ ενημερωμένος, οπότε είμαι ο λάθος άνθρωπος για να τα βάλεις μαζί του, γιατί κάνω πραγματικά την έρευνά μου».

Πλέον, η μπάλα περνάει στα χέρια του Zlatan Ibrahimovic, που έχει αποδείξει πολλάκις πως δε διστάζει να φωνάζει την άποψή του ή να «μπλέκει σε καυγάδες».

Σημειωτέον, ο center for της ιταλικής ομάδας έπαιξε στο Los Angeles και τους τοπικούς Galaxy για 2 χρόνια, μετρώντας 52 γκολ σε 56 αναμετρήσεις, ενώ από το 2020 που επέστρεψε στη γείτονο χώρα και τη Milan έχει σκοράρει 24 φορές σε 31 παιχνίδια.

Tags:
LeBron James