Τα ξημερώματα της Πέμπτης (17/2), ο LeBron James κατόρθωσε με ακόμα μια μεγαλοπρεπή εμφάνιση να οδηγήσει τους δίχως Anthony Davis Los Angeles Lakers στη νίκη-ανατροπή επί των «καυτών» Utah Jazz, με τον θρύλο του ΝΒΑ να είναι εξαιρετικά clutch στο φινάλε της αναμέτρησης κόντρα στους «Μορμόνους», που λύγισαν στο small ball του coach Vogel για ακόμα μια φορά.

Ωστόσο, όσο ηγεμονικός και αν είναι εντός παρκέ άλλο τόσο είναι και εκτός, με τον LBJ να είναι ένας πραγματικός «Βασιλιάς» αναφορικά με τις επιχειρήσεις και τα projects που τρέχει εδώ και πολλά χρόνια στις ΗΠΑ και τον κόσμο, τα οποία φυσικά του αποφέρουν και πάρα πολλά κέρδη -πολλά περισσότερα από τα 41 εκ. δολ. που λαμβάvει στο LA ανά χρονιά (6ο μεγαλύτερο συμβόλαιο στο ΝΒΑ) ή τα 9.700 δολ. ανά δευτερόλεπτο!

Ουσιαστικά, εκτός παρκέ, ο LeBron κερδίζει περίπου 30 εκ. δολ. περισσότερα από ότι ως αθλητής της κορυφαίας λίγκας μπάσκετ του κόσμου, με το κορυφαίο οικονομικό του επίτευγμα να μην είναι άλλο από το υπέρογκο ποσό του 1 δισ. δολ. που απολαμβάνει από τη σχέση του με την Nike -η οποία με τη σειρά της κερδίζει περίπου 600 εκ. δολ. από το εν λόγω προϊόν της!

Ποιες είναι οι 6 πιο τρανές επιχειρηματικές κινήσεις του;

  • Lobos 1707 Tequila: Αν και γνωστός λάτρης του καλού κρασιού, ο James έκανε την εξαίρεση 2 χρόνια πριν, όταν επένδυσε στην ιταλική τεκίλα, ακολουθώντας μια στροφή προς τις βιομηχανίες αλκοόλ σπάνια μεν για το ΝΒΑ αλλά καθόλου σπάνια για τον υπόλοιπο διάσημο κόσμο δε, με προσωπικότητες όπως ο George Clooney (Casamigos) και ο Dwayne ‘The Rock’ Johnson (Teremana Anejo) να είναι μόλις μερικοί «ομοϊδεάτες» του.
  • SpringHill Company: Μπορεί να μην έλεγε και πολλά ως ηθοποιός στο πρόσφατο Space Jam 2, αλλά όταν η εταιρεία παραγωγής, την οποία και ίδρυσε ο ίδιος το 2020, του απέφερε 200 εκ. δολ. όλα τα άλλα γίνονται περιττά…
  • Beats By Dre: Το 2008, η Beats By Dre έστειλε ως δώρο στον άσο των «Λιμνανθρώπων» ένα ζευγάρι από τα ακουστικά της με αφορμή την πρόσφατη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. 8 χρόνια μετά, έβγαλε 30 εκ. δολ. από τη μεταπώλησή τους στην Apple!
  • Fenway Sports Group: Οι πρόσφατες επιτυχίες της ποδοσφαιρικής Liverpool σε Αγγλία και Ευρώπη έχουν κάνει καλό και στοv LBJ, που έχει αντικρίσει το ποσό που ξόδεψε για το μόλις 2.5% (6.5 εκ. δολ.) των μετοχών της Fenway Sports Group, εταιρείας όπου ανήκει η ιστορική ομάδα, να του έχει αποφέρει πίσω 80 εκ. δολ.! Μάλλον δεν είναι καλός μόνο στο μπάσκετ…
  • Blaze Pizza: Σίγουρα κάπου θα έχετε πετύχει τις χαρακτηριστικές διαφημίσεις με τον James να μοιράζει πίτσες στο κέντρο των ΗΠΑ, που είχαν σκηνοθετηθεί στο πλαίσιο της διαφήμισης της νέας αλυσίδας πιτσαρίας του εν ονόματι Blaze Pizza. Το 2017, ξόδεψε 1 εκ. δολ. στη νέα τότε ιδέα. Το 2022, έχει κερδίσει 70 εκ. δολ. και έχει υπό την κατοχή του 19 παραρτήματα!
  • I Promise: Μπορεί να μην του αποφέρει χαοτικά κέρδη, αλλά το ομορφότερο δώρο του στην ανθρωπότητα δεν είναι άλλο από το I Promise, σχολείο που βοηθάει τους έχοντες ανάγκη χαρίζοντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία στη μόρφωση και ένα όσο το δυνατόν καλύτερο μέλλον. Από το 2018, όπου άνοιξε τις πύλες του, μέχρι και σήμερα έχει φιλοξενήσει πάνω από 1.400 παιδιά από όλες τις πόλεις των ΗΠΑ, με απώτερο σκοπό να αλλάξει τη ζωή τους προς το καλύτερο.