Το ΝΒΑ μετράει αντίστροφα για την επανέναρξη της σεζόν στις εγκαταστάσεις της Disney στο Ορλάντο, αλλά οι πληθαίνουν οι φωνές που εκφράζουν τους προβληματισμούς τους για το πόσο ασφαλείς είναι οι παίκτες και οι ομάδες από τον κορονοϊό.

Ο σταρ των Portland Trail Blazers, Damian Lillard, εξέφρασε τους προβληματισμούς του για το θέμα της επανεκκίνησης του ΝΒΑ, καθώς τόνισε ότι η πανδημία παραμένει ανάμεσά μας.

Ο Lillard είπε χωρίς περιστροφές: «Είναι μια περίπλοκη κατάσταση, επειδή τα κρούσματα της Covid 19 αυξάνονται σε όλο τον πλανήτη, η πανδημία μένει ανάμεσά μας και η φούσκα του ΝΒΑ στο Ορλάντο δεν μπορεί να εγγυηθεί στο 100% την ασφάλεια στους παίκτες ή τα μέλη των ομάδων».

Ο 30χρονος σταρ του Portland μίλησε και για την «ιστορική» σημασία που θα έχει η φετινή σεζόν: «Θα είναι μια μοναδική σεζόν στην ιστορία του ΝΒΑ. Δεν είχε συμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, το να παίζεις χωρίς κόσμο στο γήπεδο. Είναι διαφορετικά τα πράγματα και από αυτή την άποψη είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Παράλληλα, πολλοί φίλοι του μπάσκετ θα ξεχάσουν τα προβλήματά τους κατά τις μέρες των αγώνων».

Ο Damian Lillard έκανε αναφορά και στον νέο ανερχόμενο σταρ του ΝΒΑ, Luka Doncic και έσταξε μέλι για τον Σλοβένο παίκτη των Dallas Mavericks: «Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης με τρομερή τεχνική και ταχύτητα, αλλά και εξαιρετική αντίληψη του παιχνιδιού. Καταλαβαίνει πολύ καλά το άθλημα. Δείχνει ότι είναι επαγγελματίας. Κάποια μέρα θα αναδειχθεί MVP».