Δεν τον έχουν πάρει δα και τα χρόνια. Μόλις 31 είναι ο Jeremy Lin. Μετά από την προσπάθεια του να βρει την Ιθάκη του στο NBA, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη το 2019 για τους Beijing Ducks αλλά φέρεται πως είναι έτοιμος για ακόμα μία ευκαιρία στον “μαγικό κόσμο του NBA”. Άλλωστε κανείς οπαδός του NBA και των New York Knicks δεν μπορεί να ξεχάσει την σεζόν 2011-2012 όταν και βγήκε όρος… Linsanity λόγω αυτών που έκανε ο Κινέζος στο παρκέ.

Ούτε ο ίδιος φυσικά και φρόντισε να εκφράσει τις σκέψεις του σε podcast για εκείνες τις “χρυσές” μέρες:

«Ήταν υπέροχες στιγμές, οι καλύτερες της ζωής μου. Έκανα λάθος που δεν τις απόλαυσα όπως έπρεπε. Το μετανιώνω. Ήμουν ανώριμος, ήμουν μικρός και δεν μπορούσα να καταλάβω ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ήταν κάτι ξεχωριστό.

Ήμουν τυχερός γιατί κατέκτησα τον τίτλο. Έζησα τους τελικούς, την παρέλαση, τους πανηγυρισμούς. Αυτό που έζησα στη Νέα Υόρκη όμως, δεν θα το ζήσω ποτέ ξανά. Ήταν τόσο ξεχωριστό, τόσο μοναδικό. Όποτε σκέφτομαι εκείνες τις στιγμές, χαμογελώ».

Στο ίδιο podcast ο Lin δήλωσε ανυπόμονος για το μέλλον και το τι του επιφυλάσσει αυτό τα επόμενα χρόνια, αφήνοντας φυσικά την πόρτα του NBA ορθάνοιχτη.


 

Ένα βίντεο που εξηγεί εκείνο το αιφνιδιαστικό αποκορύφωμα της απόδοσης του Jeremy Lin και την δημιουργία του όρου… Linsanity: