Ο Luca Doncic κάνει μαγικά πράγματα στο ΝΒΑ. Σπάει τα κοντέρ, σπάει τα ρεκόρ. Αποτελεί πλέον ένα από τα πιο καυτά ονόματα της απόλυτης βιομηχανίας μπασκετικού θεάματος στον πλανήτη. Τα φώτα της δημοσιότητας είναι μονίμως στραμμένα πάνω του. Άλλος στη θέση του ίσως να ήταν ήδη καβάλα στο καλάμι και άντε πιάστον… Ο Σλοβένος όμως, δεν είναι έτσι. Παραμένει ένας σεμνός και ταπεινός άνθρωπος.

Και το δείχνει αυτό συνέχεια. Το έδειξε και σήμερα.

Ο Luca Doncic σχολίασε το γεγονός ότι πήρε μια θέση στην λίστα με τους παίκτες του ΝΒΑ, που διεκδικούν τον τίτλο του πιο Βελτιωμένου Μπασκετμπολίστα του αμερικανικού πρωταθλήματος φέτος.

Ο Σλοβένος παίκτης του Dallas παρά τα φοβερά και τρομερά πράγματα που κάνει φέτος είπε ότι θα έπρεπε να βγει από την λίστα αυτή και να μπει στη θέση του ο Devonte Graham των Charlotte Hornets: «Βγάλτε με έξω από τη λίστα και βάλτε τον Devonte Graham. Δεν αξίζω να είμαι εκεί»!

To ωραίο είναι ότι όλα αυτά τα είπε μετά την μαγική εμφάνιση που έκανε με τους Mavericks απέναντι στους Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Doncic  έβαλε 36 πόντους, μάζεψε 14 ριμπάουντ και μοίρασε 19 ασίστ και οδήγησε στη νίκη (136-132) το Dallas.

Μάλιστα αυτό το «τριπλό» σημερινό κρεσέντο τον έβαλε σε ένα κλειστό κλαμπ  δίπλα στους Oscar Robertson και Russell Westbrook Ράσελ, ως οι μοναδικοί παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ με 12 ή περισσότερα triple double με 30+ πόντους σε μια σεζόν.

Μα έσπασε κι άλλα ρεκόρ σε αυτό το ματς. Με τους 36 πόντους, τα 14 ριμπάουντ και τις 19 ασίστ ισοφάρισε τον Michael Jordan, με πέντε παιχνίδια με περισσότερους από 35 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ στην ιστορία του ΝΒΑ.

Επίσης ξεπέρασε τον Michael Jordan και σε μια κατηγορία ακόμα: Έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με τουλάχιστον 35 πόντους- 15 ασίστ και 10 ριμπάουντ σ’ έναν αγώνα του πρωταθλήματος. Το έκανε σε ηλικία 21 ετών, 162 ημερών. Ο Michael Jordan όταν το είχε πετύχει ήταν 21 ετών και 332 ημερών ενώ ο Oscar Robertson ήταν 22 ετών και 90 ημερών.

Επίσης έχει ήδη 13 triple-double έχοντας πετύχει 30 πόντους. Οι Lebron James, Oscar Robertson, Μάτζικ Τζόνσον και Trae Young έχουν συνολικά… 12!

Επίσης ποτέ κανείς παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ δεν είχε 36 πόντους- 19 ασίστ και 14 ριμπάουντ σ’ έναν αγώνα.

Παρόλα αυτά όμως, το τρομερό παιδί του ΝΒΑ παραμένει προσγειωμένος στη γη και με το κεφάλι να κοιτάει κάτω.

 

TO ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΟΥ DONCIC ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ BUCKS