Το έχουν πει πολλοί. Ο Kobe Bryant είναι αυτός που έως σήμερα έχει πλησιάσει το περισσότερο στον τρόπο παιχνιδιού και στο μεγαλείο τον Michael Jordan. Όμως, όταν αυτή η ατάκα έρχεται από έναν άνθρωπο, όπως ο Magic Johnson, έχει άλλη υπόσταση. Ο έτερος θρύλος των Lakers, που είχε αντιμετωπίσει τον Jordan στο prime του θεωρεί πως ο Kobe έφτασε πολύ κοντά στο να φτάσει τον MJ και εξήγησε τους λόγους.

Ο Bryant μπορεί να βρίσκεται στην… γειτονιά των Αγγέλων αλλά το παιχνίδι του δεν θα ξεχαστεί ποτέ και είναι άξιο απορίας να δούμε αν μπορεί κάποιος στο άμεσο μέλλον να φτάσει τόσο κοντά στον τρόπο παιχνιδιού και στο μεγαλείο του Jordan.

Αναλυτικά όσα είπε ο Magic Johnson στο ESPN:

«Ο Kobe θαύμαζε και σεβόταν στον Michael με έναν ξεχωριστό τρόπο που του πήρε πολλές κινήσεις. Ο Kobe είναι εκείνος που πλησίασε περισσότερο από κάθε άλλον τον Michael. Επειδή μπορούσε να σκοράρει όπως ο Michael. Είχε το ίδιο ρεπερτόριο, την ίδια συμπεριφορά. Ήθελε να σου βάλει το πόδι στο λαιμό και να σε καταστρέψει πνευματικά και σωματικά σαν τον Michael. Ήθελε να έχει και 6 πρωταθλήματα σαν τον Jordan. Έφτασε κοντά αλλά ποτέ δεν πήρε αυτό το 6ο πρωτάθλημα».