Σε εθνικό ζήτημα έχει εξελιχθεί στις ΗΠΑ η απόφαση των Dallas Mavericks να μην γίνεται ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της χώρας στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας. Η ανάκρουση Εθνικού Ύμνου στα ματς όλων των αθλημάτων είναι κάτι σαν.. εθνική παράδοση στις ΗΠΑ και η στάση των Mavs μετά φυσικά από απόφαση του εκκεντρικού αντισυμβατικού και ιδιόρυθμου, ιδιοκτήτη της ομάδας, Mark Cuban, έχει προκαλέσει τεράστιες συζητήσεις και τεράστιες αντιδράσεις.

Ο έγκριτος Αμερικανός δημοσιογράφος, Shams Charania εξήγησε σε ένα ποστ που έκανε την στάση του Mark Cuban.

Ο Charania ανέφερε ότι πηγές του στους Mavs ανέφεραν ότι ο Mark Cuban είπε ότι ο λόγος του… κοψίματος του Εθνικού Ύμνου από τα ματς του Dallas δεν είναι η απέχθεια όλων στην ομάδα για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Charania, ο Cuban είπε ότι ο Εθνικός Ύμνος δεν ακούγεται πια στο γήπεδο της ομάδας, επειδή αρκετά μέλη των Mavericks νιώθουν πως ο Ύμνος δεν τους εκπροσωπεί.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Charania, ο Cuban είπε ότι η ομάδα θέλει μέσα από διάλογο να βρει έναν κοινό τρόπο εκπροσώπησης των Ηνωμένων Πολιτειών στα εντός έδρας παιχνίδια των Mavs.

 

TO POST TOY SHAMS CHARANIA