Οι Brooklyn Nets απογοήτευσαν αρκετό κόσμο με τη φετινή τους πορεία, αφού έφτασαν μέχρι τον 1ο γύρο των play-offs, όπου και «σκουπίστηκαν» απ’ τους Boston Celtics.

 

Το Μπρούκλιν διένυσε μία κάκιστη πορεία φέτος, αφού τερμάτισε στην 7η θέση, παίρνοντας την πρόκριση στα play-offs μέσω του Play-in ματς με αντίπαλο του Cavaliers. Η συνέχεια όμως «αντικατόπτρισε» πλήρως την εικόνα που είχαν όλη τη σεζόν οι Nets, καθώς από την αρχή μέχρι και το τέλος μόνο σαν ομάδα δεν έμοιαζαν. Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της σεζόν υπήρξαν πολλά προβλήματα, μία με τον Irving, μία με τον Harden, μία με διάφορους τραυματισμούς και ειδικά του Durant και φυσικά προς τα τέλη της regular season με τον Simmons.

 

Όλα αυτά φυσικά έχουν δημιουργήσει πολύ κακό κλίμα στις τάξεις των Nets και, μάλιστα, άφησε αρκετά υπονοούμενα σχετικά με κάποιους παίκτες και ο General Manager των Νεοϋορκέζων, Sean Marks. Το μυαλό πολλών όταν ακούν για “παίκτες που μπορεί να μη θέλουν να βρίσκονται στην ομάδα”, πάει αμέσως σε Irving, Harden και Simmons, με τον δεύτερο τελικά να έκανε το ταξίδι από Μπρούκλιν για Φιλαδέλφεια, ωστόσο οι δηλώσεις του Marks μπορεί να αναφέρονται σε γενικό πλαίσιο.

 

Όπως και να ‘χει πάντως, η κατάσταση που επικρατεί στους Nets μόνο καλή δεν είναι (το ακριβώς αντίθετο μάλιστα) και σίγουρα ανυπομονούν όλοι για τον Αύγουστο και την έναρξη της Free Agency (και το Draft), εκεί όπου μπορεί να γίνουν κομβικής σημασίας αλλαγές και διαφοροποιήσεις για την επόμενη σεζόν.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Sean Marks:

«Χρειαζόμαστε ανθρώπους που θέλουν να βρίσκονται εδώ, να είναι ανιδιοτελείς, που θέλουν να είναι μέρος σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό τους. Υπάρχει ένας στόχος που διακυβεύεται εδώ. Νομίζω ότι αυτές θα είναι συζητήσεις. Είναι ένα ομαδικό άθλημα και τους χρειάζεσαι όλους στο γήπεδο. Θέλουν να είναι μέρος αυτού; Παρακινούνται από κάτι που δεν είναι καλό για όλη την ομάδα; Αυτές είναι ερωτήσεις που πρέπει να κάνουμε».