Μετά την απόφαση του Rick Carlisle α αποχωρήσει από το τιμόνι της ομάδας έπειτα από 11 χρόνια ως head coach, οι Dallas Mavericks στρέφουν την προσοχή τους στην αντικατάστασή τους, με έναν πρώην παίκτη του στον οργανισμό, τον Jason Kidd να φαίνεται πως έχει συμφωνήσει με τους Τεξανούς!

Μπορεί ως παίκτης να ήταν ένας από τους καλύτερους point guards όλων των εποχών, αλλά ως προπονητής τα πάει επιεικώς μέτρια έως τώρα, με τις θητείες του σε Brooklyn Nets και Milwaukee Bucks να λήγουν άδοξα πολύ νωρίτερα από το φινάλε του συμβολαίου του.

Από το 2019, άνηκε ως βοηθός στο δυναμικό των Los Angeles Lakers -με τους οποίος μάλιστα πανηγύρισε και το περσινό πρωτάθλημα στη «φούσκα» του Ορλάντο– αλλά φέτος είχε ήδη πολλές προτάσεις στα χέρια του, με τους Boston Celtics και τους Portland Trail Blazers να ήταν επίσης κοντά στην απόκτησή του.

Ως αθλητής, είχε περάσει 8 σεζόν με τη φανέλα των Mavs -κερδίζοντας το μοναδικό πρωτάθλημα της ιστορίας του το 2011- μετρώντας 10.5 πόντους, 5.5 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 500 περίπου παιχνίδια κανονικής διάρκειας αλλά και 10 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 46 ματς στα Playoffs.