Ο Luka Doncic ήταν ασταμάτητος στο δεύτερο ημίχρονο τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/2) αλλά δεν ήταν ο μοναδικός πρωταγωνιστής της μεγάλης νίκης των Dallas Mavericks επί των Philadelphia 76ers -την πρώτη για τον Φεβρουάριο μετά από 2 απόπειρες.

 

 

 

Reggie Bullock

Όταν ο Reggie Bullock άφηνε το περασμένο καλοκαίρι τη Νέα Υόρκη για χάρη τους, οι Τεξανοί σαφώς και ονειρεύονταν ανάλογες της χθεσινής εμφανίσεις, με τον διάσημο sharpshooter να κάνει αυτό που κάνει σταθερά εδώ και σειρά ετών όσο ακόμα λίγοι της πιο παλιάς γενιάς στο ΝΒΑ.

Να εκτελεί κατά ριπάς από την περίμετρο!

Μπορεί οι αντίπαλοί του να έκαναν… πάρτι απέναντί του όταν τους μάρκαρε και να τελείωσαν τη βραδιά με 8-10 σουτ και 5-6 σουτ στο ζωγραφιστό, αλλά το κύριο όπλο του δεν είναι άλλο από το range και το όλο spacing που χαρίζει στην εκάστοτε αρμάδα του.

Χθες, ήταν ασταμάτητος στο δεύτερο ημίχρονο με 3-7 τρίποντα (4-11 συνολικά) και κάλυψε επάξια το κενό του Tim Hardaway Jr τιμώντας τον catch n shoot και floor spacing ρόλο του -με τους Mavericks να σκοράρουν 121 πόντους ανά 100 κατοχές με αυτόν στο παρκέ (5η καλύτερη επίδοση)!

 

 

 

 

Dwight Powell

O Dwight Powell μπορεί να τα κάνει όλα θεωρητικά στο επίπεδο του ΝΒΑ, αλλά η μετριότητά του στα περισσότερα βασικά του μπάσκετ όσο και η ασυνέπεια που τον διακατέχει στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού δεν του έχει επιτρέψει να θεωρείται δίχως σκέψη ένας από τους κορυφαίους ρολίστες της λίγκας.

Χθες όμως, λειτούργησε άριστα για το επίπεδο της μονομαχίας κόντρα στον Joel Embiid αμυντικά, ενώ στην επίθεση ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος όταν δεν είχε τη μπάλα στα χέρια του -τόσο αναφορικά με το τράβηγμα του Καμερουνέζου στο δίποντο όσο και με τη δουλειά του στα screens (13 πόντοι από screen ασίστ του).

Κατάφερε λοιπόν να τον κρατήσει στα 4-7 δίποντα (57% ευστοχία) σε 30 κατοχές δυσκολεύοντας το ένα σουτ μετά το άλλο (15 contested shots χθες/ κορυφαία επίδοση) πάρα το ξεκάθαρο miss match.
Τα νούμερά του δεν είναι συναρπαστικά σε μια πρώτη ματιά, αλλά αν αναλογιστεί κανείς πως ο Embiid πήρε 4 επιθέσεις σε 4 κατοχές κόντρα στον Marjanovic και ακόμα 5 σε 12 κατοχές κόντρα στον Chriss, γίνεται άμεσα αντιληπτή η χροιά του!

Αναλυτικά οι επιθέσεις ανά κατοχή:

Chriss: 0.5 επιθέσεις ανά κατοχή (12)
Marjanovic: 1 επίθεση ανά κατοχή (4)
Powell: 0.4 επίθεση ανά κατοχή