Μπορεί να άλλαξε το όνομά του σε αυτό της «Παγκόσμιας Ειρήνης», αλλά ο ίδιος μάλλον δεν είναι και τόσο… κόσμιος. Ο Μέττα Γουόρλντ Πις (Ρον Αρτέστ το κανονικό του όνομα), σημείωσε ξανά επιθετική συμπεριφορά, αυτήν την φορά όχι σε παρκέ του ΝΒΑ, αλλά σε μία παραλία της Βενετίας!

Κατά τη διάρκεια παιχνιδιού, όταν έχασε το λέι-απ σε διείσδυσή του, μάλλον εκνευρίστηκε υπέρ το δέον. Κι αυτό γιατί αμέσως μετά το χαμένο σουτ, πήγε πολύ επιθετικά στο ριμπάουντ, σπρώχνοντας τον αντίπαλο που διεκδικούσε μαζί του την μπάλα. Η φάση αυτή έκανε ένα συμπαίκτη του «θηράματος» του Γουόρλντ Πις να ζητήσει το λόγο, πράγμα που πιθανότατα εξόργισε ακόμη περισσότερο τον άλλοτε «αστέρα» των Λέικερς, καθώς κινήθηκε επιθετικά προς το μέρος του, χρησιμοποιώντας τον δεξιό του αγκώνα. Οι διαιτητές, ως… ειρηνοποιοί, δεν έδωσαν περαιτέρω έκταση στο ζήτημα, έχοντας απλώς σφυρίξει το φάουλ, στο οποίο υπέπεσε νωρίτερα ο φόργουορντ των Σιτσουάν Μπολύ Γουέιλς (προ ολίγου ανακοινώθηκε από τον κινεζικό σύλλογο).

Μία… εσωτερική διαμάχη χαρακτήρα θα μπορούσε να πει κανείς, με τον παίκτη να μεταμορφώνεται εύκολα από Dr Jekyll σε Mr Hyde. Ή μάλλον καλύτερα, από Metta World Peace σε Ron Artest!