Κάποια από τα βασικότερα πράγματα που είπε ο Mike Malone στην 30λέπτη συνέντευξη του, όπου αναφέρθηκε φυσικά στα σενάρια συνέχισης της σεζόν αλλά και στο πως καταφέρνει να κρατά επαφή με τους παίκτες του.

Αναλυτικά:

Για τις δυσκολίες που έχουν οι παίκτες των Nuggets να συνεχίσουν να προπονούνται:

«Όλα τα προπονητικά κέντρα και οι εγκαταστάσεις του NBA είναι κλειστά. Είχαμε μερικούς παίκτες που παρέμεναν στο Denver και έβρισκαν ανοιχτά γήπεδα για να συνεχίσουν την προπόνηση και να μην χάσουν την επαφή τους με την μπάλα, αλλά πλέον έχουν βγει τα στεφάνια και έχει απαγορευτεί αυτό. Υπάρχουν και μερικοί παίκτες που έχουν την πολυτέλεια ενός γυμναστηρίου μέσα στο σπίτι τους. Αυτοί οι παίκτες όμως δεν είναι η πλειοψηφία. Έχουμε ένα app που στέλνουμε τα workout στους παίκτες και μπορούμε να τσεκάρουμε αν όντως κάποιος ακολουθεί το πρόγραμμα ή όχι. Κάποιοι παίκτες έχουν σπίτι τους ποδήλατα γυμναστηρίου και κρατιούνται σε καλή φυσική κατάσταση. Υπάρχουν μερικοί άλλοι που βγαίνουν έξω για τρέξιμο τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασπορά του Covid-19 φυσικά. Το πιο άσχημο κομμάτι είναι η αμφιβολία για το αν και πότε θα συνεχιστεί η σεζόν. Θα είναι σε έναν μήνα, σε δύο μήνες?»

Για το πως διατηρεί σε καλή ψυχολογική κατάσταση και νοητικά έτοιμους όλους στην ομάδα:

«Μιλάω συνέχεια με όλους τους παίκτες, με κάθε τρόπο (τηλεδιασκέψεις, τηλέφωνα κτλπ.). Πιστεύω ότι η επικοινωνία μας κρατά συνδεδεμένους-ενωμένους και μας κάνει να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Ένας παίκτης που ανησυχώ περισσότερο είναι ο Vlatko Cancar ο οποίος είναι μόνος του εδώ και δεν έχει κανένα κοντινό πρόσωπο του. Είχε γενέθλια πριν από περίπου μία εβδομάδα. Ο καημένος έπρεπε να γιορτάσει μόνος του τα γενέθλια του. Ανησυχώ για τους παίκτες μου από αυτή την άποψη. Μόνο αν αλληλεπιδράς με ανθρώπους παραμένεις αισιόδοξος.» 

Για τα θετικά της πανδημίας σε προσωπικό επίπεδο:

«Νομίζω πως αυτό το διάστημα έχω την ευκαιρία να είμαι πατέρας, σύζυγος και να ξανανιώσω οικογενειάρχης. Δεν θυμάμαι πότε ξαναείχα τόσα συνεχόμενα δείπνα με την οικογένεια μου. Περνάω την ώρα μου με τις δύο κόρες μου, βοηθώντας με τα μαθήματα τους, παίζοντας βόλευ μαζί τους και πηγαίνοντας για ποδήλατο. Είναι κάτι που πραγματικά απόλαυσα και πάντα θα σκέφτομαι όταν όλος αυτό ο “εφιάλτης” τελειώσει, σαν κάτι πολύ θετικό σε όλη αυτή την τραγική κατάσταση.»

Για την συνέχιση της σεζόν του NBA:

«Όλοι μας οι παίκτες αναρωτιούνται τι θα συμβεί. Θα έχουμε ολοκλήρωση της σεζόν και αν ναι με ποιον τρόπο θα γίνει αυτή. Η σκέψη να παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών (νομίζω πως μόνο έτσι μπορεί να γίνει) θα είναι πολύ περίεργη-πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας. Όταν πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι οι οπαδοί είναι αυτοί που μας “σπρώχνουν” προς την νίκη. “Τρεφόμαστε” από την ενέργεια των οπαδών, όταν γίνεται μία εντυπωσιακή φάση (κάρφωμα, τρίποντο για παράδειγμα) και οι φίλαθλοι κάνουν σαν τρελοί ζητωκραυγάζοντας. Αν βγάλουμε τους οπαδούς από την εξίσωση, θα πάρει πολύ καιρό μέχρι να το συνηθίσουμε. Αν μόνο έτσι μπορούμε να επιστρέψουμε στα παρκέ διασφαλίζοντας την δημόσια υγεία, νομίζω πως πρέπει να αποδεχθούμε την νέα πραγματικότητα.»