Ο Ja Morant είναι ένας από τους καλύτερους νεαρούς παίκτες στο σύγχρονο ΝΒΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, θα ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες και στη χρυσή εποχή του ΝΒΑ, τη δεκαετία του ‘90. Καλύτερος και από τον Michael Jordan.

Ο πόιντ γκαρντ των Grizzlies φιλοξενήθηκε σε εκπομπή, όπου δήλωσε ότι θα ήθελε πολύ να έχει προλάβει τη γενιά του “θρύλου” των Bulls, εκφράζοντας την άποψη ότι θα τον νικούσε σε ένας εναντίον ενός. «Μακάρι να έπαιζα στη δική του εποχή. Θα τον νικούσα κι αυτόν. Κανείς δεν έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση από μένα. Δεν πιστεύω πως κάποιος μπορεί να με νικήσει στο ένας εναντίον ενός. Δεν με ενδιαφέρει το άθλημα, ας πούμε το ποδόσφαιρο. Ποιος είναι ο κορυφαίος; Ο Messi; Θα ήμουν ο τερματοφύλακας. Κάποιος να το κανονίσει, να παίξουμε», είπε μεταξύ άλλων ο Morant.

O 23χρονος All-Star προέρχεται από την καλύτερη χρονιά της 3ετούς επαγγελματικής καριέρας του, καθώς είχε 27,4 πόντους, 5,7 ριμπάουντ, 6,7 ασίστ και 1,2 κλεψίματα κατά μέσο όρο σε 57 αγώνες την περασμένη σεζόν, οδηγώντας τους Grizzlies στη 2η θέση της Δύσης. Την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε 5ετή μάξιμουμ επέκταση, από την οποία θα αποκομίσει συνολικά 213 εκατομμύρια δολάρια.