Τι κοινό μπορεί να έχουν, άραγε, η Celine Dion και ο Dion Waiters; Φαινομενικά κανένα, θα σκεφτεί κανείς. Αυτό, όμως, δεν ισχύει και για έναν φίλαθλο του NBA, ο οποίος με αφορμή την τραγική εμφάνιση του γκαρντ των Οκλαχόμα Θάντερ κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, δημιούργησε ένα εξαιρετικά ιδιοφυϊές και αστείο βίντεο, «μιξάροντας» τα lowlights (το αντίθετο των highlights) του Waiters κόντρα στην πρώην ομάδα του, με το τραγούδι της Celine Dion και soundtrack του Τιτανικού, «My heart will go on»!
 
Ο Dion Waiters, λοιπόν, βρέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του το βράδυ της Κυριακής (21/02), τους Cleveland Cavaliers. Και θα περίμενε κανείς από τον Αμερικανό σούτινγκ γκαρντ να «εκτοξεύσει» το παιχνίδι του, κόντρα στην ομάδα που τον επέλεξε στο Νο.4 του ντραφτ –και τελικά τον αντάλλαξε. Αντιθέτως, ο Waiters πραγματοποίησε μια τραγική εμφάνιση, όντας απελπιστικά άστοχος με 1/8 σουτ εντός πεδιάς (0/3 τρίποντα) και καταφέρνοντας να σκοράρει μόλις 4 πόντους σε 33 λεπτά συμμετοχής. Έτσι, ο LeBron James και η παρέα του, πέρασαν άνετα με 115-92 από την έδρα των Thunder.
 
gettyimages-511617426
Ο Waiters μαρκάρει τον LeBron James.
 
Φυσικά, ποτέ δεν είναι ευχάριστο να έχεις ένα κακό παιχνίδι και ακόμα περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει απέναντι στην πρώην ομάδα σου και, μάλιστα, μες στο «σπίτι» σου. Όμως, όταν μια τέτοια εμφάνιση είναι «σεταρισμένη» με το soundtrack μιας ταινίας σχετικής με τη συντριβή ενός υπερωκεάνιου σε παγόβουνο, ο καθένας αναρωτιέται εάν θα μπορούσε να γίνει χειρότερο…
 
 
Ο «εφιαλτικός» Φεβρουάριος
 
Στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι των Thunder –ήττα το βράδυ της Παρασκευής από τους Indiana Pacers- ο Waiters έμεινε άποντος μετά από έξι προσπάθειες (0/6 σουτ εντός πεδιάς) σε 32’.
 
Γενικότερα, πάντως, ο 24χρονος γκαρντ περνάει έναν δύσκολο –τουλάχιστον- Φεβρουάριο. Πιο συγκεκριμένα, έχει 14/53 σουτ, ή αλλιώς 26,4% ποσοστό ευστοχίας στους τελευταίους επτά αγώνες των Thunder (τόσους έχουν δώσει αυτόν τον μήνα), ενώ συνολικά μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν μετράει 9,6 πόντους κατά μέσο όρο, επίδοση που αποτελεί career-low (χειρότερη επίδοση της καριέρας του) για τον ίδιο.
12736235 1512581085716177 1238146381 n
 
 
Ο αγώνας της Κυριακής, λοιπόν, ήταν μια από τα… ίδια. Εκτός των άλλων, ο Waiters είχε ένα από τα πιο αστεία bloopers της φετινής σεζόν όταν «πέταξε στα σκουπίδια» μια ευκαιρία για ένα εύκολο κάρφωμα στον αιφνιδιασμό. 

 
Η απάντηση και το «know-how» για την «αναγέννηση»
 
Φυσικά, ο Waiters δεν ήταν ο μόνος από τους παίκτες των Thunder, που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στην αναμέτρηση με τους Cleveland Cavaliers, ένα ζευγάρι ομάδων που θα μπορούσε κάλλιστα να συνθέσει τους φετινούς τελικούς του NBA. Άλλωστε, το τελικό -23 εντός έδρας, λέει από μόνο του πολλά σε ό,τι αφορά τη συνολική εμφάνιση των Thunder.
 
Αλλά τα πράγματα, ειδικά για τον Αμερικανό σούτινγκ γκαρντ, πήγαν ιδιαιτέρως άσχημα: έχασε τα πρώτα επτά σουτ εντός παιδιάς, τα σουτ που επιχείρησε ήταν απελπιστικά άστοχα και έδιναν την ευκαιρία στους Cavs να βγάλουν αιφνιδιασμούς και να βρουν σκορ μετά από τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο, έκανε ένα τραγικό λάθος, χάνοντας τη μπάλα μέσα από τα χέρια του ενώ πήγαινε προς το καλάθι για ένα εύκολο τελείωμα στον αιφνιδιασμό, και, τέλος, «κατάφερε» να χάσει ακόμα και κάρφωμα!
 
waiters vs lebron k thompson
 O Waiters σε προσπάθειά του για lay-up ανάμεσα σε Lebron James (δεξιά) και Tristan Thompson (αριστερά).
 
O ίδιος ο Waiters, δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι «δεν ανησυχεί» για την απόδοσή του και ότι -σε ελεύθερη μετάφραση- «θα γυρίσει» (“Shots I normally make, I just missed. It’s going to come around. I ain’t worried about it.”), αν και εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι αυτή τη βραδιά θα θέλει να την ξεχάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
 
Όπως και να ‘χει, τόσο ο κόουτς των Thunder, Billy Donovan, όσο και οι απανταχού φίλοι της ομάδας το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ελπίζουν ότι δεν θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα η αγωνιστική καθίζηση του Αμερικανού γκαρντ, με τον κόουτς Donovan να εκφράζει αμέσως την απόλυτη στήριξή του προς τον παίκτη του: «Έχω εμπιστοσύνη στον Ντιόν», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Για μένα, όταν ένας παίκτης δεν σουτάρει καλά, τότε είναι που πρέπει να τον εμπιστευτείς. Ο Ντιόν, προφανώς, δεν σούταρε καλά, αλλά όλα τα παιδιά στα αποδυτήρια εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορεί να μας βοηθήσει»
 
BzEhKHJIYAEQDPw
 
Το ευχάριστο όλης αυτής της υπόθεσης είναι η αυτοπεποίθηση που δείχνει ο Waiters, κάτι που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να «πυροβολεί» ανεπηρέαστος, ώστε να βάλει τέλος στις απανωτές άσχημες ατομικές εμφανίσεις και να ξεκινήσει ένα νέο σερί εντυπωσιακών εμφανίσεων. Σαν κι αυτό του περασμένου μήνα, οπότε μέτρησε 13,6 πόντους κατά μέσο όρο με 49,1% ποσοστό ευστοχίας σε πέντε αγώνες.
 
 
 
Σε τελική ανάλυση, για σουτέρ μιλάμε και σουτέρ και ψυχολογία είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες και πλήρως αλληλοεξαρτώμενες. Ένα καλό παιχνίδι είναι αρκούντως ικανό, ώστε να τονωθεί η ψυχολογία του παίκτη και να αλλάξει ο διακόπτης. Ο Waiters έχει αποδείξει ότι διαθέτει το «know-how» της επιστροφής στις καλές εμφανίσεις, συνεπώς είναι στο χέρι του ιδίου να βρει εκ νέου ρυθμό και να «αναγεννηθεί»…