Μεγάλες ειδήσεις σε πολύ λίγη ώρα «έσκασαν» από το ΝΒΑ με πρωταγωνιστές τους Σερζ Ιμπάκα και Κέβιν Λοβ. Ο διεθνής Ισπανός φόργουορντ/σέντερ έγινε ανταλλαγή όπως αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό, ενώ ο φόργουορντ των Καβαλίερς τραυματίστηκε και οι εξετάσεις έδειξαν ότι θα απουσιάσει για 1,5 μήνα περίπου.

Στο θέμα της ανταλλαγής Ράπτορς-Μάτζικ ο Σερζ Ιμπάκα αποφασίστηκε να γίνει trade στο Τορόντο με τους Μάτζικ να παίρνουν τον Τέρενς Ρος για να ενισχυθούν στην θέση «3», ενώ το Ορλάντο θα πάρει από τους «δεινόσαυρους» και 2 draft pick  πρώτου γύρου του για το 2017. Ο Ιμπάκα την φετινή χρονιά είχε 15,1 πόντους και 6,8 ριμπάουντ σε κάθε ματς, αλλά δεν θύμιζε σε τίποτα τον Ιμπάκα της Οκλαχόμα.

Στο άλλο μεγάλο θέμα της ημέρας για το ΝΒΑ, οι Πρωταθλητές Καβαλίερς δέχθηκαν ισχυρό «πλήγμα» με τον Κέβιν Λοβ να τραυματίζεται στο αριστερό του γόνατο και τις εξετάσεις να δείχνουν ότι θα χρειαστεί να απουσιάσει για περισσότερο από 1,5 μήνα και να επιστρέφει στις αρχές Απριλίου και με στόχο να βρει ρυθμό για να είναι έτοιμος στα playoffs.