Δύο ημέρες απέμειναν για την trade deadline (10/2) και η ανταλλαγή του CJ McCollum στη Νέα Ορλεάνη ήταν μάλλον μόνο η αρχή. Λίγη ώρα αργότερα οι Pacers και οι Kings προχώρησαν σε άλλη μία μεγάλη κίνηση, ανταλλάσοντας έξι παίκτες, με επίκεντρο πάντως έναν Ευρωπαίο και δη Λιθουανό: τον Domantas Sabonis.

Οι Pacers έστειλαν τον καλύτερό τους παίκτες στο Sacramento μαζί με τους Jeremy Lamb, Justin Holiday, προκειμένου να πάρουν ως αντάλλαγμα τους Tyrese Haliburton, Buddy Hield και Tristan Thompson.

Η απομάκρυνση του Sabonis από την Indiana δεν αποτέλεσε βέβαια έκπληξη, καθώς ήταν ένα από τα ονόματα που εμπλέκονται εδώ και καιρό στα σενάρια περί ανταλλαγών. Την τρέχουσα σεζόν έχει 18,9 πόντους, 10,1 ριμπάουντ και 5,0 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο, μέχρι και τη σεζόν 2023-24.

Οι μεν Kings κάνουν μία τελευταία προσπάθεια να μπουν στη μάχη για την είσοδο στα Playoffs, αν και έχουν μείνει ήδη πολύ πίσω (20-35). Όπως να να ‘χει, πρόσθεσαν στο ρόστερ τους έναν από τους καλύτερους (επιθετικούς) ψηλούς της λίγκας, αναβαθμίζοντας το επιθετικό τους ταλέντο, τουλάχιστον για την επόμενη διετία.

Οι Pacers, από την άλλη, “πούλησαν” ακριβά τον σταρ τους. Με τον 21χρονο Haliburton απέκτησαν έναν ταλαντούχο γκαρντ με πολύ μέλλον, ενώ έβαλαν στη μηχανή τους και έναν γνήσιο σουτέρ, τον Hield, που μπορεί να τους βοηθήσει πολύ.