Ο Stephen Curry ολοκλήρωσε μια σπουδαία σεζόν ως πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ με μέσο όρο 32 πόντους, μετά τους 46 πόντους που πέτυχε στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου κόντρα στους Μemphis Grizzlies -στον αγώνα που χάρισε στους Golden State Warriors την 8η θέση, αλλά και 2 ευκαιρίες ζωής, εν όψει των Play Ins.

Ο Curry είχε την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του.
Και για δεύτερη φορά ξεπέρασε το μέσο όρο των 30 πόντων. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2015-2016 όταν και πάλι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του NBA, αλλά και ομόφωνα MVP της λίγκας.

Η εκπληκτική χρονιά για τον σταρ των Warriors μπορεί να περιγράφει ακόμα από τις 5,8 ασίστ αλλά και από το 42% στα τρίποντα έχοντας ως μέσο όρο 5,3 εύστοχα ανά αγώνα! Αλλά και από τη δήλωση του LeBron James ότι είναι ο Πολυτιμότερος της σεζόν.

Παράλληλα ο Curry έγινε ο 18ος παίκτης στην ιστορία του NBA που κατακτά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ για περισσότερες από μια σεζόν. Συγκεκριμένα ήταν η 2η φορά για τον σταρ των Warriors. Καθώς ήταν και πρώτος σκόρερ το 2016. Στη σχετική λίστα προηγείται ο Michael Jordan με 10 σεζόν (!).
Με τις επτά μάλιστα να είναι συνεχόμενες (από το 1987 ως το 1993).

Μάλιστα την 7η σεζόν του (1993) ο Jordan έπιασε τον μεγάλο Wilt Chamberlain που είχε επτά φορές τον τίτλο, με τελευταία το 1966. Και οι δύο έχουν από 7 σερί σεζόν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς άλλος.
Ο Jordan επέστρεψε με τρεις ακόμα σεζόν ως πρώτος σκόρερ (1996-1997 και 1998) φτάνοντας στις 10. Οι υπόλοιποι βρίσκονται πολύ μακριά όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό πίνακα.

Επιπρόσθετα, κατάφερε να γίνει μόλις ο πρώτος παίκτης από τον MJ που καταφέρνει να βγει 2+ φορές πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ ενόσω βιώνει το 33ο+ έτος της ηλικίας του, αποτυπώνοντας πλήρως το ρητό πως ωριμάζει σαν το καλό κρασί!

Όμως υπάρχουν κι άλλα στοιχεία πολύ ενδιαφέροντα. Τα 337 τρίποντα με τα οποία ολοκλήρωσε τη σεζόν (72 αγώνων, ο ίδιος έπαιξε 63) είναι η 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Η πρώτη είναι δική του και πάλι. Από τότε που βρήκε πρώτος σκόρερ (2015-2016) για πρώτη φορά.
Στη δεκάδα συναντούμε τον Curry… πέντε φορές.

 

Δείτε την παράστασή του κόντρα στο Memphis: