To NBA έβγαλε τελικά την ετυμηγορία του για την οριστική ημερομηνία διεξαγωγής του φετινού Draft. O Adam Silver και ην διοίκηση του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη ανακοίνωσαν και επίσημα ότι το φετινό Draft θα πάει για ένα μήνα μετά και διεξαχθεί τελικά στις 18/11 και όχι στις 17/10 όπως είχε οριστεί αρχικά.

Το ΝΒΑ, οι ομάδες, αλλά και οι παίκτες συζητούσαν εδώ και καιρό για το ενδεχόμενο μετακόμισης της ημερομηνίας της διαδικασίας επιλογής παικτών του NCAA από τις ομάδες.

Όλοι έβλεπαν ότι το θέμα έπρεπε να πάει πιο μετά από τις 17 Οκτωβρίου, έτσι ώστε να υπάρχει χρόνος οι ομάδες και οι υποψήφιοι παίκτες τους να κάνουν τις επαφές που πρέπει.

Το ΝΒΑ αποφάσισε να συναινέσει στο αίτημα των ομάδων και των παικτών και έτσι πήρε και επίσημα πια την απόφαση το Draft να μετατεθεί για έναν σχεδόν μήνα μετά και να πάει στις 18 Νοεμβρίου.

Το ΝΒΑ ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του: «Η ημερομηνία του NBA Draft 2020 μετακινήθηκε για τις 18 Νοεμβρίου. Η ημερομηνία υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξει, ανάλογα με τις συνθήκες (σ.σ.: εννοεί φυσικά την εξέλιξη της πανδημίας).

Η νέα ημερομηνία δίνει επιπλέον χρόνο για να γίνουν οι επαφές για την pre-draft διαδικασία, να συλλεχθούν περισσότερες πληροφορίες για την πιθανή έναρξη της σεζόν 2020-21 και να γίνουν επιπλέον συζητήσεις ανάμεσα στο ΝΒΑ και την Ένωση Παικτών National Basketball Association σχετικά με θέματα για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας»

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ DRAFT