Χθες τα ξημερώματα (18/6), οι Milwaukee Bucks κατάφεραν να κάμψουν πολύ εύκολα την αντίσταση των Brooklyn Nets και να ισοφαρίσουν σε 3-3 τη μεταξύ τους σειρά για τα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας.
Για να κατορθώσουν κάτι ανάλογο, οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Khris Middleton ήταν συναρπαστικοί με 68 κοινούς πόντους, με τον Greek Freak μάλιστα να μετράει 30 πόντους, 17 ριμπάουντ και 3 ασίστ κόντρα στο συγκρότημα της Νέας Υόρκης!

Έτσι, θα υπάρξει ένα τελευταίο ματς ανάμεσα στις 2 ομάδες, το θρυλικό Game 7, που είναι ουσιαστικά το μοναδικό παιχνίδι που το ΝΒΑ ντύνεται… Final Four της EuroLeague, με το νικητή να περνάει αυτόματα στους τελικούς της Ανατολής, όπου θα συναντήσει έναν εκ των Philadelphia 76ers ή Atlanta Hawks (2-3 οι Hawks).

Αυτό θα είναι μόλις το δεύτερο Game 7 στην 7η καριέρα του Έλληνα σούπερ σταρ στα Playoffs, με το πρώτο και μέχρι πρότινος και μοναδικό να ήταν εκείνο του 2018, όταν κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου της Ανατολής, οι Bucks ταξίδεψαν στη Βοστώνη για τον τελικό των τελικών!

 

 

Ωστόσο, η ραγδαία διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν καταλυτική για την έκβαση του τελικού νικητή, με τους Boston Celtics να επικρατούν εν τέλει με 112-96 στο ιστορικό TD Garden, έχοντας 3 παίκτες με 20+ πόντους και κορυφαίους τους Terry Rozier (26 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 9 ασίστ) και Jayson Tatum (20 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

Όσον αφορά τον Γιάννη, αυτός ήταν εν γένει άστοχος (22 πόντοι, 7-17 σουτ, 1-4 τρίποντα), αλλά γέμισε τη στατιστική του υπηρεσία με 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα αλλά και 4 λάθη, με τον Khris Middleton να δηλώνει ωστόσο βροντερό «παρών» με 32 πόντους και 5-9 τρίποντα!
Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί πως ο Αντετοκούνμπο ήταν τόσο άτυχος εκείνη την ημέρα, που σκόραρε κόντρα στη δική του ομάδα…

 

  

 

Μπορεί ένα ματς πριν από 3 χρόνια να μην λέει τόσα πολλά -ειδικά με την εξέλιξη των «Ελαφιών» και του ίδιου του Αντετοκούνμπο– αλλά υπάρχουν αρκετά κοινά σημεία ανάμεσα στο τότε Game 7 με το φετινό…

Αρχικά, τότε και τώρα, οι γηπεδούχοι δεν έχουν ηττηθεί σε κανένα ματς των εκάστοτε σειρών, με τους Bucks να μετρούν από 3 νίκες και 3 ήττες στα μειονεκτήματά τους από Celtics και Nets μέχρι και το Game 7.

Ταυτόχρονα, ο αντίπαλός τους ήταν και πάλι το νούμερο 2 της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ στην Ανατολή, με τους Κέλτες να μετρούν τότε 55 νίκες σε 82 παιχνίδια και τους Nets 47 σε 72, με το ποσοστό νικών να έγκειται αμφότερα στο 67%!

Τέλος, ο Kyrie Irving -που τότε αγωνιζόταν στους Celtics και τώρα στους Nets– ήταν τραυματίας στη σειρά του 2018 και δεν είχε εμφανιστεί ούτε σε ένα παιχνίδι της, ενώ φέτος τραυματίστηκε στο Game 4 και δεν θα προλάβει να αγωνιστεί ούτε και αυτή τη φορά σε έναν… τελικό κόντρα στα «Ελάφια».