Στις 16/10 θα διεξαχθεί το draft  του ΝΒΑ σύμφωνα με δημοσιεύματα στις ΗΠΑ, ενώ στις 18/10 ξεκινάει η free agency, η οποία προκαλεί πονοκέφαλο στην ευρωπαϊκές ομάδες.

Την είδηση έβγαλε και ο έγκριτος δημοσιογράφος του ESPN, Adrian Wojnarowski, ο οποίος δεν πέφτει εύκολα σε γκάφες. Έτσι όλα δείχνουν ότι οι ημερομηνίες αυτές είναι έγκυρες.

Βέβαια δεν προκαλούν έκπληξη σε κανέναν. Η πανδημία του κορονοϊού που σάρωσε τα πάντα πήγε πίσω πολλές διοργανώσεις και σημαντικά event που αναγκάστηκαν να αλλάξουν τις ημερομηνίες για να γίνει η διεξαγωγή τους. Δυο από αυτά είναι και το NBA draft, αλλά φυσικά και η έναρξη της free agency.

Είπαμε παραπάνω ότι η free agency προκαλεί πονοκεφάλους στην Ευρώπη και πιο έντονους βέβαια, στις ομάδες της Euroleague.

Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι και δη αυτοί της Euroleague περιμένουν πάντα πως και πως την αγορά των ελεύθερων παικτών του ΝΒΑ. Πάντα υπάρχουν λαβράκια και πάντα οι ομάδες… ψώνιζαν από εκεί. Πλέον όμως, δεν μπορούν να το κάνουν.

Η Euroleague και οι μεγάλες διοργανώσεις στην Γηραιά Ήπειρο θα έχουν ήδη ξεκινήσει στις 18/10 και έτσι οι ομάδες δεν θα μπορούν να αποκτήσουν ελεύθερους παίκτες από το ΝΒΑ πριν τις 18 Οκτωβρίου.

Έτσι οι σχεδιασμοί τους για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα γίνουν χωρίς τους ελεύθερους παίκτες του ΝΒΑ.

Η ημερομηνία του draft, πάντως έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς εκεί έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Νίκος Ρογκαβόπουλος της ΑΕΚ, Aleksj Pokusevski του Ολυμπιακού και Καλαϊτζάκης του Παναθηναϊκού.