Τα Χριστούγεννα είναι εδώ. Κάποιοι δουλεύουμε, κάποιοι δεν είμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, κάποιοι έχουμε τις μαύρες μας.
Ωστόσο, δε γίνεται να μην παίρνουμε έστω και την ελάχιστη δυνατή χαρά από το πνεύμα μιας γενικότερης θαλπωρής και «αγάπης» που κυριαρχεί αυτήν την περίοδο σε δρόμους, μαγαζιά και αγκαλιές.

Και το δώρο του ΝΒΑ με 5 ματσάρες από το -εν Ελλάδι– απόγευμα μέχρι και τα ξημερώματα μονάχα να γεμίσει με αγνό θέαμα μπορεί τη μέρα!

 

Συγκεκριμένα, ακόμα και αν η συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα κριθεί την τελευταία στιγμή, αφού ο Έλληνας σούπερ σταρ είχε μπει στο πρωτόκολλο του ΝΒΑ για τον κορονοϊό στις 14 Δεκεμβρίου και δεν έχει κριθεί ακόμα το επίπεδο ετοιμότητάς του, το θέαμα παραμένει άκρως υψηλό με τα εξής παιχνίδια -με το Bucks- Celtics να διατίθεται δωρεάν από το κανάλι της Cosmote στο YouTube:

New York Knicks- Atlanta Hawks 19:00
Milwaukee Bucks- Boston Celtics 21:30
Phoenix Suns- Golden State Warriors 00:00
LA Lakers- Brooklyn Nets 03:00
Utah Jazz- Dallas Mavericks 05:30

IΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Το καλύτερο παιχνίδι στην ιστορία

Λίγους μόλις μήνες μετά την απίστευτη ανατροπή τους στους Τελικούς του 2016, οι Cleveland Cavaliers υποδέχθηκαν την τρομερή dream team των Golden State Warriors στο Ohio στα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς, συνθέτοντας το ίσως κορυφαίο ματς στην ιστορία της ημέρας.

Συγκεκριμένα, οι δύο μονομάχοι είχαν σχετικά πανομοιότυπο ρεκόρ μέχρι και εκείνο το σημείο -με τους μεν γηπεδούχους να μετρούν 23 νίκες σε 29 παιχνίδια και τους δε «Πολεμιστές» 25 νίκες σε 31 παιχνίδια- και χάρισαν ένα τρομερό και εμπορικό θέαμα στο κοινό του απανταχού μπάσκετ.

Μετά από μια ηχηρή ανατροπή, ο Κyrie Irving δεν είχε όρεξη για παράταση, με τον γεννημένο στην Αυστραλία σκόρερ να.. καθαρίζει τους φιλοξενούμενους με ένα πολύ δύσκολο fade away σουτ με 3 δευτερόλεπτα για το απόλυτο φινάλε!

 

 

Ατομικά ρεκόρ

Όσον αφορά τις ατομικές επιδόσεις, ο LeBron James είναι έτοιμος για ακόμα μια πρωτιά, με τον θρύλο της λίγκας -που πέρυσι προσπέρασε τον σπουδαίο Oscar Robertson στη 2η θέση όλων των εποχών- να χρειάζεται μόλις 13 πόντους για να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ ανήμερα των Χριστουγέννων!

Συγκεκριμένα, ο «Βασιλιάς» αναμένεται να τα καταφέρει από σήμερα κόντρα στους Portland Trail Blazers, με την πρωτιά του Kobe Bryant να… μετράει ώρες.

Τέλος, ο 2ος κορυφαίος παίκτης αυτής της λίστας, ο Kevin Durant, χρειάζεται μόλις 15 πόντους για να ανελιχθεί ως ο 4ος καλύτερος σκόρερ της Christmas Day -μετά το περσινό προσπέρασμα έναντι του Shaquille O’ Neal– ρίχνοντας την ίδια στιγμή τον Dwayne Wade στην 5η θέση.
Μάλιστα, ο ΚD -που δεν θα καταφέρει να δώσει το «παρών» σήμερα στο LA– έχει την καλύτερη συγκομιδή από όλους τους υπόλοιπους της πρώτης δεκάδας, αφού έχει πετύχει 299 σε μόλις 10 ματς ήτοι 30 σχεδόν πόντους ανά βραδιά!

Οι πρώτοι σκόρερ της Christmas Day:

1. Kobe Bryant: 395 πόντοι σε 16 ματς
2. LeBron James: 383 πόντοι σε 15 ματς
3. Oscar Roberson: 377 πόντοι σε 12 ματς
4. Dwyane Wade: 314 πόντοι σε 13 ματς
5. Kevin Durant: 299 πόντοι σε 10 ματς
6. Shaquille O’Neal: 272 πόντοι σε 13 ματς
7. Russell Westbrook: 241 πόντοι σε 10 ματς
8. Dolph Schayes: 239 πόντοι σε 13 ματς
9. Walt Bellamy: 237 πόντοι σε 9 ματς
10. Richie Guerin: 232 πόντοι σε 9 ματς

Ομαδικά ρεκόρ

Μπορεί στο ΝΒΑ οι παραδόσεις και τα ευρωπαϊκά ιστορικά πλεονεκτήματα να μην ισχύουν σχεδόν ποτέ, αλλά η τρομερή παρουσία μερικών ομάδων μόνο να τρομάζει μπορεί τον εκάστοτε αντίπαλό τους, και στην περίπτωσή μας τα αστείρευτα ρεκόρ των Heat και των Blazers είναι πέρα για πέρα ηχηρά!

Συγκεκριμένα, η αρμάδα του Miami διαθέτει στην κατοχή της το καλύτερο ποσοστό νικών τα Χριστούγεννα, αφού σε 13 χρονιές έχει κατορθώσει να φύγει χαρούμενη στις 11 (85% επιτυχία), ενώ από την άλλη μεριά, η ομάδα του Oregon μετράει 14 νίκες σε 18 χρόνια (78% επιτυχία).

Ταυτόχρονα, αξίζει να αναφερθούν πως αντίθετους βίους ακολουθούν οι Toronto Raptors (0-2) -που έχουν όμως ελάχιστο όγκο παιχνιδιών στις πλάτες τους-, οι Oklahoma City Thunder (6-14), οι Denver Nuggets (1-6), οι New Orleans Pelicans (1-3) και οι Detroit Pistons (10-22), που μετρούν κοινώς 18 νίκες σε 58 χρόνια (31% επιτυχία)…

 

Μερικές από τις πιο αξέχαστες φάσεις της δεκαετίας:

 

 

 


 

Πώς θα μπορούσε να ξεχάσει κανείς την ΚΑΛΥΤΕΡΗ διαφήμιση όλων των εποχών;